Noi restricții COVID? Premierul Florin Cîțu: Am trecut prin pandemie anul trecut fără vaccin

Adisa Codruț |
Data publicării:
Florin Cîțu. Foto: Print screen
Florin Cîțu. Foto: Print screen

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu vor fi impuse noi restricții dacă va crește numărul de cazuri COVID.

Prim-ministrul Florin Cîţu spune că autorităţile nu vor impune noi restricţii dacă vor crește îmbolnăvirile cu infecția COVID.

”Vreau să iau experienţa de anul trecut şi să o combinăm cu ceea ce avem astăzi - avem vaccin. (...) „Am trecut prin pandemie anul trecut fără vaccin. Şi totuşi am avut... mersul la mall a fost deschis, deşi au fost închise foarte multe dintre magazine. Vreau să iau experienţa de anul trecut şi să o combinăm cu ceea ce avem astăzi - avem vaccin, avem o soluţie şi vom vedea care sunt cele mai bune variante. Dar acel certificat nu este o restricţie”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă se impun noi restricții în cazul creșterii numărului de îmbolnăviri COVID, Cîțu a spus ”niciodată”, arată digi24.

Până astăzi, 30 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.054.417 pacienți au fost declarați vindecați. Unul dintre pacienții decedați, raportat de DSP Mehedinți, s-a infectat în Anglia. BILANȚ COVID 30 august: În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 66 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 34.539 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 29.08.2021 (10:00) – 30.08.2021 (10:00) au fost raportate, de către INSP, 11 decese (4 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vaslui și Municipiul București. Unul dintre pacienții decedați, raportat de DSP Mehedinți, s-a infectat în Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel