Cine trebuie să fie vaccinat sau testat. Premierul Florin Cîțu: este varianta e care o voi propune

Adisa Codruț |
Data publicării:

Premierul Florin Cîțu susține că personalul din sănătate, învățământ și MAI și MApN ar trebui fie vaccinat, fie testat.

Premierul Florin Cîțu consideră că vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică, care intră în contact cu publicul este o condiție ce trebuie îndeplinită.

”Ar fi hilar să închidem mall-urile, acum când avem vaccinuri, în condițiile în care anul trecut, când nu aveam, acestea au rămas deschise. (...) Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, s-a văzut ”impactul psihologic pentru elevi anul trecut”, de aceea ”este important să rămână şcoala cu prezenţă fizică”, arată Antena 3.

Raed Arafat a declarat că deschiderea școlilor cu prezență fizică este firească, însă rămâne foarte importantă purtarea măștii și măsurile de protecție. Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că prezenţa fizică în școli este o soluție normală, dar a subliniat că este foarte importantă respectarea măsurii privind portul măştii, atât de către elevi, cât şi de către profesori, pentru a limita semnificativ riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. 
Declarațiile vin după ce a fost întrebat cum vede scenariul elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei privind funcţionarea şcolilor în format fizic până la o rată de incidenţă a infectărilor de 6 la mie.

"Deci acest scenariu a fost discutat la mai multe întâlniri la care am participat, deci aici pot să spun că au fost discuţiile respective, cu participarea şi a doamnei ministru al Sănătăţii, a domnului ministru al Educaţiei şi a premierului. Deci, la acest moment, soluţia de a deschide şcoala şi de a porni respectând anumite reguli de protecţie sanitară, şi poate cea mai importantă rămâne masca, cred că este un lucru normal, pentru că nu poţi să ţii şcoala închisă tot timpul. S-a dat prioritate şcolilor ca să se deschidă, dar, bineînţeles, cu anumite ajustări poate pe anumite situaţii, dacă o să apară incidenţa mare pe alte aspecte ", a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel