Testare auditivă, maternități. Includere în program

Cătălina Burghelea / 19 oct 2018 / 18:31
Bebeluș
Bebeluș

Ministerul Sănătăţii a aprobat includerea în Programul naţional de testare auditivă gratuită a nou-născuţilor în maternităţi, pentru anul 2018, a încă cinci spitale din judeţul Suceava, a anunţat, vineri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Directorul de DSP Suceava a precizat că este vorba despre spitalele municipale din Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Fălticeni şi Spitalul Orăşenesc din Gura Humorului, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava fiind deja parte din acest program de screening.

Potrivit lui Zorescu, pentru buna derulare a programului, Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 90.000 de lei în vederea achiziţionării echipamentului de screening auditiv prin otoemisiuni.

Aparatura necesară urmează să fie achiziţionată până la sfârşitul acestui an de către unităţile sanitare, respectiv trei la Cîmpulung Moldovenesc, câte două la Suceava şi Rădăuţi, iar câte unul la Fălticeni, Gura Humorului şi Vatra Dornei.

Directorul DSP Suceava a spus că, în cadrul Programului de Screening Auditiv, la Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost investigaţi, de la începutul acestui an şi până în prezent, 1.752 de nou-născuţi.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy