Noua Zeelandă, pe cale să legalizeze avortul

Dana Lascu |
Data publicării:
În Noua Zeelandă avortul este acum o infracțiune
În Noua Zeelandă avortul este acum o infracțiune

Noua Zeelandă este pe cale să legalizeze avortul, această măsură făcând parte dintr-o reformă legislativă mai amplă care urmează a fi prezentată la Wellington.

În prezent, avortul este considerat infracțiune în Noua Zeelandă și poate fi realizat numai în cazul în care viața mamei este în pericol sau pentru protejarea sănătății fizice sau mentale. O astfel de procedură trebuie să fie aprobată de doi medici, notează dpa.

Proiectul de lege, a cărui primă lectură este prevăzută pentru joi, va elimina condițiile privind testele legale pentru o femeie a cărei sarcină este mai mică de 20 de săptămâni.

Ulterior, un medic specialist va trebui să garanteze că avortul este necesar.

Dreptul femeilor de a alege

„Avortul este singura procedură medicală care încă este o infracțiune în Noua Zeelandă. Este timpul ca acest lucru să se schimbe. Această lege va moderniza actele normative privind avortul prin aducerea legislației noastre în concordanță cu cea din multe alte țări dezvoltate", a declarat ministrul justiției neo-zeelandez Andrew Little, conform Agerpres.

„Avortul în siguranță ar trebui să fie tratat și reglementat ca o problemă medicală - o femeie are dreptul de a alege ce se întâmplă cu corpul său", a subliniat Little.

Proiectul de lege va fi analizat de un comitet de experți care va ține cont și de opinia publicului. În parlament, această lege va fi tratată ca o problemă de conștiință, ceea ce înseamnă că politicienii pot vota independent de poziția partidelor cărora le aparțin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel