O femeie din Iași a cheltuit 50.000 lei pe teste PCR ca să-și vadă mama în spital: „DSP-ul a recunoscut că este un abuz”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste. Foto: Pexels
Teste. Foto: Pexels

Situație revoltătoare la Iași, unde o femeie a cărei mamă era internată într-un spital privat de paliație a fost nevoită să facă aproape în fiecare zi câte un test PCR ca să-și poată vizita și îngriji mama.

Costul zecilor de teste PCR a fost suportat tot de Cornelia Bejan, profesoară la o universitate din Iași, iar femeia le-a făcut ca să poată intra la mama ei, internată intr-un spital privat. 

Cheltuia zilnic sau uneori la două zile între 220-250 de lei pentru a face un test PCR. Mama ei a decedat, iar ieșeanca susține că din cauza malpraxisului. 

„Mama a stat timp de 2 ani în acel spital privat. A decedat în aprilie 2021. Am făcut calculul și cel mai ieftin test pe care l-am făcut a fost de 220 lei, deci am cheltuit per total 50 de mii de lei doar testele.

Mai dădeam și 180 de lei pe zi internarea mamei și la care se mai adăugau și analizele mamei sau anumite consultații. Presiunea financiară la care am fost supusă a fost enormă. DSP-ul a spus spitalului că este un abuz să îmi ceară zilnic un test negativ, șefa secției de paliații a decis că numai în aceste condiții îmi pot vizita și hrăni mama. 

Nu încerc să îmi recuperez banii, sunt extrem de îndurerată de pierderea ei. Asistenta a uitat să îi pună oxigen mamei și a murit în chinuri, sufocată. Durerea mea a fost imensă și nu mă mai interesează să recuperez nimic din acei bani” a povestit femeia din Iași, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel