O nouă prelevare de organe, la Spitalul de Urgență din Baia Mare. A noua, în acest an

Angela Sabău / 09 iul 2019 / 23:35
Prelevare de organe
Prelevare de organe

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Un tânăr de 34 de ani, aflat în moarte clinică, va salva alte vieți acum.

A noua prelevarede organe a avut loc azi, 9 iulie, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Unitatea medicală a ajuns, astfel, în topul spitalelor cu cel mai multe astfel de operațiuni.

De această dată, familia unui tânăr de 34 de ani și-a dat acordul pentru prelevarea de organe, oferind, astfel, șansa la viață altor pacienți aflați în stare gravă.

Tânărul era în moarte cerebală după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, potrivit axanews.ro.

“Prelevarea de organe a avut loc astăzi după amiază (marți, n.r.). Rinichii sunt transportați la Cluj-Napoca, cordul la Târgu Mureș și plămânii în Belgia. A fost a noua prelevare din acest an, fapt care ne oferă locul întâi în țară, la acest capitol”, a declarat Margareta Pârvănoiu, directorul medical al Spitalului Județean Baia Mare.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24