O nouă tulpină COVID în India. OMS: aceasta este o variantă pe care o urmărim

DCMedical Team |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Reprezentanții OMS au anunțat că sunt cu ochii pe o nouă tulpină COVID în India.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) susțin că au primit informații despre o nouă tulpină COVID apărută în India. Aceasta ar fi fost depistată pentru prima dată la sfârșitul anului 2020 în două state din Indiar, dra ulterior s-a răspândit.

”Aşa cum ştim, virusurile se modifică cu timpul, suferă mutații iar aceasta este o variantă de interes pe care o urmărim", a afirmat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Totodată, Kerkhove a precizat că mutațiile deja identificate au unele similitudini cu mutațiile deja existente în lume, iar în unele situații pot fi mult mai contagioase sau pot reduce eficiența vaccinurilor. Directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a mai adăugat că OMS colaborează cu India, dar și cu alte state, pentru identificarea de noi mutații ale SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel