Oamenii pot transmite pisicilor coronavirusul care declanșează COVID-19. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
Oamenii pot transmite pisicilor lor coronavirusul care declanșează COVID-19. Foto: Pixabay
Oamenii pot transmite pisicilor lor coronavirusul care declanșează COVID-19. Foto: Pixabay

Un nou studiu, realizat în Marea Britanie, arată că oamenii infectați au transmis pisicilor lor coronavirusul care cauzează COVID-19. 

Studiul, care este publicat în Veterinary Record (link direct studiu), a detectat anul trecut coronavirusul SARS-CoV-2, care duce la apariția COVID-19, la pisicile - animale de companie care au dezvoltat boli respiratorii ușoare sau severe.

Cercetătorii au folosit o serie de tehnici de laborator pentru a arăta că două pisici domestice din gospodăriile cu cazuri suspecte de COVID-19 au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Pentru studiu, probele de țesut au fost testate pentru antigenul SARS-CoV-2 utilizând imunofluorescență și pentru ARN viral prin hibridizare in situ.

Un set de 387 tampoane orofaringiene care fuseseră supuse testării de rutină a patogenilor respiratori a fost testat pentru SARS-CoV-2 ARN utilizând PCR cantitativă cu transcriptază inversă.

Maimult, în studiu a fost inclus și țesutul pulmonar colectat post-mortem de la pisica 1 a fost pozitiv atât pentru antigenul nucleocapsidic al SARS-CoV-2, cât și pentru ARN.

„Aceste descoperiri indică faptul că transmiterea SARS-CoV-2 de la om la pisică a avut loc în timpul pandemiei COVID-19 din Marea Britanie, pisicile infectate prezentând boli respiratorii ușoare sau severe.

Având în vedere capacitatea coronavirusului de a infecta animalele de companie, va fi important să se monitorizeze transmiterea de la om la pisică, de la pisică la pisică și de la pisică la om”, a declarat autorul principal dr Margaret Hosie, de la Centrul de cercetare a virusurilor de la Universitatea din Glasgow.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel