Obiceiuri zilnice care îți afectează sistemul imunitar într-un mod negativ. RENUNȚĂ la ele în cel mai scurt timp

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul imunitar       FOTO: pexels.com
Sistemul imunitar FOTO: pexels.com

Stilul de viață și alimentația ne pot influența sănătatea în mod direct. Iată câteva obiceiuri care ne afectează în mod negativ.

Vă îmbolnăviți des? Ai nasul sensibil și strănuți aproape zilnic? Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, atunci, din păcate, imunitatea ta este scăzută. Și odată cu sezonul de răceală și gripă în plină desfășurare și cu cazurile de coronavirus în creștere, a avea un sistem imunitar sănătos a devenit nevoia momentului. Chiar dacă, după tine, s-ar putea să faci totul corect, unele obiceiuri zilnice îți pot împiedica imunitatea în mai multe moduri.

Iată câteva greșeli zilnice care ne pot afecta sistemul imunitar.

Consumul de alimente procesate:

Dacă mănânci în mod constant alimente bogate în carbohidrați, zahăr rafinat și sare, atunci asta poate împiedica sistemul imunitar să-și facă treaba. Alimentele procesate combat bacteriile bune din intestin, făcând intestinul sensibil la bacteriile rele. Prin urmare, este mai bine să eviți zilnic alimentele procesate și să incluzi aportul de vitamina D și fibre solubile, deoarece acestea activează celulele T care luptă împotriva infecțiilor.

Nerespectarea unui ciclu corect de veghe-somn:

Este esențial să dormi cel puțin șase până la opt ore noaptea, totuși, dacă nu faci acest lucru, atunci, din nou, acest lucru afectează sistemul tău imunitar. Asta pentru că atunci când dormi bine, organismul eliberează citokine - o proteină care protejează organismul împotriva infecțiilor și inflamațiilor. Dacă nu dormi bine, corpul nu poate produce suficiente citokine, ceea ce poate îngreuna sistemul imunitar să lupte împotriva bacteriilor și virusului.

Nu faci mișcare:

Dacă nu te antrenezi zilnic și strănuți aproape zilnic, înseamnă că nu ești în formă. Conform cercetărilor, antrenamentul în mod regulat crește imunitatea. Exercițiile fizice cresc atât anticorpii, cât și celulele albe din sânge, ceea ce permite organismului să țintească infecția și să o combată eficient.

Nu te îngrijești:

Stresul, alegerile greșite ale stilului de viață și alte lucruri influențează funcționarea sistemului imunitar. Conform cercetărilor, mentalitatea pozitivă duce la un sistem imunitar mai puternic. Modalități simple de a stimula iubirea de sine sunt să meditezi, să-ți exprimi recunoştinţa și să aloci timp în fiecare zi pentru o activitate care îți aduce bucurie.

Consumul excesiv de alcool:

Consumul regulat de alcool poate slăbi sistemul imunitar. Alcoolul perturbă echilibrul dintre bacteriile sănătoase și cele nesănătoase din intestin. Îndepărtează bacteriile sănătoase, ceea ce face ca mai multe bacterii rele să treacă în fluxul sanguin, ceea ce poate duce la inflamarea ficatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel