OBINUTUZUMABUM - prospect

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

OBINUTUZUMABUM – prospect. Acțiune: Antineoplazic anticorp monoclonal recombinant anti-CD20 umanizat și glico-modificat de tip II a izotipului IgG1. Acesta țintește în mod specific bucla extracelulară a antigenului transmembranar CD20 de pe suprafața limfocitelor pre-B și B mature non-maligne și maligne, dar nu de pe celulele stem hematopoietice, celulele pro-B, celulele plasmatice normale sau de pe alt tip de țesut normal.

OBINUTUZUMABUM – prospect:

Denumire comercială: AZYVARO 

Forma: Concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Leucemie limfocitară cronică (LLC), netratată anterior și cu comorbidități care nu permit administrarea unui tratament pe bază de fludarabină în doză completă; se asociază cu clorambucil. Limfom folicular (LF) care nu a răspuns la tratament sau a progresat în timpul sau în interval de 6 luni după tratamentul cu rituximab; se asociază cu bendamustină.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: În scopul îmbunătățirii trasabilității medicamentelor biologice, denumirea comercială și seria de fabricație a medicamentului administrat trebuie înregistrată clar (sau menționată) în fișa pacientului. Pacienții care prezintă afecțiuni cardiace sau pulmonare preexistente trebuie monitorizați cu atenție pe întreaga durată de administrare a perfuziei și în perioada următoare perfuzării.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: neutropenie, trombocitopenie, anemie, infecții ale tractului respirator superior, sinuzită, tuse, diaree, constipație, artralgie, pirexie, astenie, reacții legate de administrarea perfuziei. 

Frecvente: carcinom cutanat cu celule scuamoase, leucopenie, durere la nivelul ganglionilor limfatici, sindrom de liză tumorală, hiperuricemie, fibrilație atrială, insuficiență cardiacă, HTA (hipertensiune arterială), depresie, hiperemie oculară, dispepsie, colită, hemoroizi, diaree, congestie nazală, rinoree, alopecie, prurit, transpirații nocturne, eczemă, dorsalgie, durere musculoscheletică toracică, durere la nivelul extremităților, durere osoasă, disurie, incontinență urinară, durere toracică, număr scăzut de celule albe ale sângelui, număr scăzut de neutrofile, creștere în greutate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0