Oboseala cronică, subdiagnosticată la tineri

Angela Sabău / 20 feb 2020 / 17:48

Oboseala cronică este subdiagnosticată la tineri, cel puțin asta reiese dintr-un studiu, conform căruia sub 5% dintre cei cre suferă de această afecțiune sunt diagnosticați.

Encefalomielita mialgică / sindromul de oboseală cronică (ME / CFS) rămâne în mare măsură nediagnosticat la tineret, potrivit unui studiu publicat online 23 ianuarie pe Forumul pentru îngrijirea copilului și tineretului.

Leonard A. Jason, doctor de la Universitatea DePaul din Chicago și colegii au evaluat prevalența ME / CFS pediatrică dintr-un eșantion aleatoriu diversificat etnic și sociodemografic din 10,119 tineri (cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani) din 5.622 de gospodării .

Cercetătorii au descoperit că prevalența ME / CFS pediatrică a fost de 0,75 la sută.

Sub 5%, diagnosticați anterior 

Un procent mai mare dintre cei diagnosticați au fost afro-americani și latini versus caucazian. Dintre tinerii diagnosticați cu ME / CFS pe baza screeningului, mai puțin de 5% au fost diagnosticați anterior. Tinerii afro-americani și latini au avut de două ori mai multe șanse să nu fi diagnosticat ME / CFS.

"Constatarea noastră că majoritatea tinerilor cu ME / CFS nu au fost diagnosticați anterior este comparabilă cu constatările la adulți", a declarat un coautor într-un comunicat. „Cu siguranță avem nevoie de modalități mai bune de a identifica oamenii cu această boală și de a dezvolta intervenții eficiente pentru ei.”

 

Sursa, aici.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy