Ochelarii aburiți, trucuri să scapi de problemă. Nu te-ai fi gândit să îi bagi în frigider

Monika Baciu |
Data publicării:
ochelarii aburiti - FOTO: Freepik@hadiphotography494
ochelarii aburiti - FOTO: Freepik@hadiphotography494

Ochelarii aburiți sunt o problemă mai ales în anotimpurile reci. Vezi ce trebuie să faci să nu ți se mai aburească ochelarii.

Ochelarii aburiți reprezintă o problemă pentru persoanele care au probleme de vedere. În anotimpurile reci, ochelarii se aburesc în momentul în care ajungeți într-o încăpere în care temperatura este mai ridicată. Când vremea rece lovește, poate fi o provocare să-ți păstrezi ochelarii. În timpul perioadei mai calde a anului, de obicei, nu avem probleme majore cu ochelarii noștri, cu toate acestea, atunci când iarna lovește, ne confruntăm adesea cu problema ochelarilor.

Specialiștii au creionat o listă cu mai multe trucuri pentru a scăpa de ochelarii aburiți, potrivit Lux Readers.

Ochelarii aburiți afectați de temperatură

Deci, de ce ochelarii unor oameni se aburesc mai ușor decât ai altora? Totul se reduce la temperatură. Dacă temperatura corpului este mai mare, cum ar fi după exerciții fizice sau dușuri fierbinți, aerul umed din respirație va avea o diferență mai mare de temperatură atunci când atinge lentilele. De aceea, purtarea unei măști de față poate face, de asemenea, ochelarii să se aburească. Masca captează aerul cald și umed în jurul lentilelor.

Vezi și: Paxlovid, pastila antivirală care reduce efectele long-COVID. Oprește Covid să se înmulțească în corp: O descoperire tocmai la timp

Lăsați ochelarii de vedere să ajusteze temperatura

Când ieșim în frig, ochelarii noștri resimt diferența de temperatură. Poți evita dacă îți pui ochelarii într-un loc răcoros înainte de a-i folosi afară, de exemplu în frigider.

În sens invers, dacă vedeți că ochelarii se aburesc atunci când intrați într-o încăpere, încercați să reglați diferența de temperatură dintre mediul interior și cel exterior. Acest lucru poate fi la fel de simplu că deschiderea unei ferestre sau a unei uși pentru a egaliza temperaturile. Dacă ați fost afară în frig și intrați într-o cameră caldă, asigurați-vă că vă scoateți ochelarii timp de câteva minute până când au avut timp să se adapteze la noua temperatură și, prin urmare, vor evita să se aburească.

Lăsați un gol pentru eșarfe

Dacă purtați eșarfe sau măști de față, încercați să lăsați un mic spațiu între țesătură și nas. Acest lucru va permite căldurii să scape și vă va ajuta să opriți aburirea ochelarilor.

Alege ochelarii potriviţi - găseşte potrivirea perfectă

Tipul de ochelari pe care îi purtați poate face, de asemenea, o diferență. Dacă lentilele tale tind să crească, încearcă să optezi pentru ochelari cu lentile mai mari. Acest lucru va ajuta la creșterea fluxului de aer și va împiedica lentilele să se aburească atât de repede.

Vezi și: Diabetul, cauze, simptome, tratament. Poate crește riscul de demență

Utilizați șervețele anti-aburire sau spray

Este important să ne păstrăm ochelarii curați, iar pe timp de iarnă, este posibil să doriți să investiți în unele șervețele anti-aburire pentru a le împiedica să se aburească atunci când vă aflați în mijlocul unor sarcini importante. Efectul șervețelelor nu va dura pentru totdeauna, dar ele pot ajuta la prevenirea câtorva momente incomode.

Fă ochelarii impermeabili la apă

Cumpărați un spray rezistent la ploaie pentru a forma un strat rezistent la apă pe lentilele ochelarilor - aceasta este o modalitate foarte simplă de a le păstra protejate. Aceste sticle de pulverizare sunt destul de voluminoase, deși așa că asigurați-vă că aveți spațiu pentru a le transporta, potrivit Selects Pecs.

Cumpără ochelari anti-aburire pentru activitățile sportive

Nu este nimic mai rău decât ochelarii aburiți atunci când vă bucurați de sportul de iarnă preferat. Nu numai că vă poate obstrucționa vederea și vă poate atenua experiența, dar poate fi extrem de periculoasă.

Luați în considerare lentilele de contact

Lentilele de contact sunt excelente pentru perioada de iarnă.

Vezi și: Gușa polinodulară, cauze și tratament. Medic: Pot să aibă tulburări ale vocii, să răgușească, să aibă o tuse iritativă, un aspect inestetic al gâtului

Utilizați spună de ras

Dacă nu aveți spray-uri / șervețele anti-aburire în casă, încercați să utilizați o mică cantitate de spumă de ras cu care să vă lustruiți lentilele. Lăsați-le să se usuce înainte de a tampona excesul și acest lucru ar trebui să creeze un strat clar peste ochelari pentru a vă proteja de schimbările de căldură și frig. Unii oameni au raportat că spuma de ras funcționează mult mai bine decât produsele anti-aburire și de fapt durează mai mult.

Folosiți săpun

Un alt truc mare este de a șterge cu o mică de săpun solid lentilele ochelarilor.  La fel ca spuma de ras, acest lucru va ajuta la construirea unui strat transparent care vă protejează lentilele ochelarilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel