Oficial OMS: Varianta Delta de coronavirus nu-i vizează în mod specific pe copii

Dana Lascu |
Data publicării:
Copil, temperatură. Foto: Pixabay
Copil, temperatură. Foto: Pixabay

Varianta Delta de coronavirus nu vizează în mod specific copiii, contrar a ceea ce sugerează unele ipoteze, a declarat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a raportat o rată crescută de infectare la toate grupele de vârstă.

„Voi fi foarte clară: nu constatăm că varianta Delta de coronavirus vizează în mod specific copiii”, a afirmat într-o o conferință de presă experta americană Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice COVID-19.

Reacția vine după ce mai multe voci au afirmat că „variantele vizează în mod specific copiii, dar, de fapt, nu este cazul. Ceea ce vedem este că variantele au ca țintă pe cei care sunt amestecați social”, a explicat specialista.

Varianta Delta, mult mai contagioasă decât versiunile anterioare, este în prezent detectată în 132 de țări.

Potrivit datelor colectate în Marea Britanie când a apărut varianta Alpha și datelor colectate după răspândirea variantei Delta, există o rată de infectare crescută „la toate grupele de vârstă”, a declarat Van Kerkhove.

OMS a subliniat că se lucrează pentru o mai bună înțelegere a dinamicii variantei Delta și pentru a înțelege de ce este atât de contagioasă.

„Constatăm că variantele care circulă contaminează oamenii dacă aceștia nu iau măsurile de precauție adecvate”, a continuat expertul OMS, care a menționat distanțarea fizică și evitarea adunările în spații închise, slab ventilate și supraaglomerate.

„Există o mulțime de măsuri la dispoziția noastră care ne pot menține în siguranță pe noi, pe cei dragi și pe copiii noștri”, a subliniat ea.

OMS nu intenționează să redenumească varianta Delta COVID-21 „pentru că boala este aceeași”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel