Oficialii francezi recomandă administrarea antigripalului odată cu a treia doză de vaccin anti-COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay

Oficialii francezi din Sănătate au asigurat cetățenii că utilizarea simultană a antigripalului cu cea de-a treia doze de vaccin anti-COVID nu presupune niciun risc. 

Autorităţile sanitare franceze au recomandat luni administrarea persoanelor vulnerabile a dozei de ranfort împotriva COVID-19, simultan cu vaccinul antigripal. Înalta Autoritate Sanitară franceză (HAS) notează într-un comunicat că utilizarea simultană nu presupune niciun risc şi a estimat că administrarea celor două vaccinuri împreună "este o soluţie pentru a optimiza acoperirea vaccinărilor împotriva acestor două epidemii".

Până duminică, 50,3 de milioane de persoane au primit în Franţa cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, reprezentând 74,7 % din populaţia totală, în timp ce 48,2 de milioane de persoane au fost vaccinate cu schema completă.

Potrivit HAS, campania de vaccinare împotriva gripei începe pe 26 octombrie. Persoanele prioritare pentru a primi acest vaccin sunt aceleaşi cărora trebuie să le fie administrată doza suplimentară de anti-COVID-19, după şase luni de la cea de-a doua doză, şi care aparţin categoriilor cu risc de a dezvolta o formă severă a acestei boli.

Atunci când sunt administrate cele două vaccinuri împreună, HAS recomandă să fie făcute fiecare într-o mână diferită. Organismul sanitar a reamintit că această recomandare a fost luată ţinând cont de datele ştiinţifice actuale şi de contextul epidemiologic francez, astfel încât ar putea fi revizuită în funcţie de evoluţia situaţiei, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel