Directorul general al OMS: nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze

Adisa Codruț / 24 aug 2021 / 08:37
Vaccin
Vaccin

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a solicitat o amânare a administrării dozelor de rapel anti-COVID.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a solicitat o amânare de două luni a administrării dozelor de rapel anti-COVID. Cererea vine la câteva zile după ce mai multe țări, inclusiv SUA, au făcut publică intenția lor de a administra a treia doză de vaccin anti-COVID.

Oficialul a pus sub semnul întrebării eficacitatea celei de-a treia doze reafirmând că ”există o dezbatere” pe această temă. "Există o dezbatere şi nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze", a spus Tedros.

Potrivit acestuia, țările care controlează mijloacele de producere a vaccinurilor - în special ţările G20 - ar trebui să facă mai mult pentru a se asigura că vaccinurile sunt accesibile în întreaga lume. Directorul OMS a mai afirmat că din cele 4,8 miliarde de doze administrate la nivel global, 75% au fost administrate în 12 țări, potrivit Antena 3.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat, săptămâna trecută, graba cu care se administrează a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, în statele bogate. De asemenea, a arătat că ar fi necesare dovezi științifice care să confirme necesitatea acestei doze. „Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare”, a declarat responsabila ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă. „Trebuie să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a explicat ea.

„Nici din punct de vedere ‘moral şi etic’ nu este bine ca ţările bogate să administreze a treia doză când restul lumii aşteaptă prima injecţie”, a adăugat responsabila OMS.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy