Omenirea, lovită de o nouă pandemie! Boala X, mai gravă decât COVID-19, avertizează OMS

Un om de știință al OMS a avertizat că omenirea se va confrunta cu o pandemie mai gravă decât Covid-19, dacă nu este de acord cu noi reguli pentru piețele umede și călătoriile internaționale.

Omenirea trebuie să fie de acord cu noi reguli privind piețele umede și călătoriile internaționale pentru a evita o izbucnire a bolii X mai rău decât pandemia Covid, avertizează profesorul Uniunii din Edinburgh, Mark Woolhouse.

Profesorul Mark Woolhouse a făcut parte din echipa Organizației Mondiale a Sănătății care, în 2017, a început să îndemne lumea să se pregătească pentru o boală X necunoscută, dar devastatoare.

Profesorul epidemiolog a declarat, pentru Daily Star, că trebuie „purtate conversații foarte dificile” pentru ca lumea să înțeleagă ce poate urma, dacă nu ascultă avertismentul.

Următoarea pandemie care va lovi omenirea ar putea fi mai gravă, este de părere. prof. Woolhouse.

„Atât eu, cât și mai mulți colegi spunem că se va întâmpla asta de mulți ani și că este adevărat. În ceea ce privește comerțul din Asia, nu trebuie să avem impresia că este o activitate minoră, care ar putea fi închisă cu ușurință. Nu este. Ar fi o schimbare foarte, foarte semnificativă a stilului de viață. Trebuie să existe o discuție internațională. Trebuie să existe un consens internațional. În mod realist, se va întâmpla într-un fel sau altul.", a precizat Woolhouse.

În ceea ce privește călătoriile și comerțul internațional, el a spus: „Din nou, este o conversație foarte dificilă, dar esențial este că trebuie să schimbăm ceva. Boala X s-ar putea dezvolta mai ales în locuri unde sunt mulți oameni.”, a mai spus omul de știință. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel