OMS a botezat noul coronavirus din China. "Covid-19" continuă să facă victime, bilanț

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis că nou coronavirus se va numi oficial "Covid-19". În acest moment sunt 43.141 de persoane infectate iar numărul deceselor continuă să crească.

Noul coronavirus se va numi, de astăzi, oficial, "Covid-19", a anunțat, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătății (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Această denumire o înlocuiește pe cea anterioară - 2019-nCoV - decisă în mod provizoriu după apariția bolii în decembrie 2019. Noul nume a fost ales astfel încât să fie „ușor de pronunțat", fără a face referire la o anumită țară sau populație, a mai spus directorul OMS.

„Este important să ai un nume pentru a împiedica utilizarea altor denumiri care pot fi inexacte sau stigmatizante", a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferințe de presă la Geneva. El a explicat că termenul „co" provine de la corona, „vi" de la virus și că „d" a fost ales pentru „desease" (boală, n.r.). Numărul 19 indică anul apariției sale (2019).

„Suntem încă în strategia de izolare și nu ar trebui să permitem virusului să dispună de spațiu pentru a se putea transmite local", a subliniat directorul general al OMS, precizând că primul vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi disponibil în 18 luni.

Conform site-ului creat de specialiștii americani de la John Hopkins, unde pot fi urmarite în timp real datele colectate și centralizate de OMS, CDC, ECDC, NHC și DXY, la ora 17.23, ora României, situația răspândirii noului coronavirus din China arăta așa:

- 43.141 de persoane infectate, dintre care 42.670 sunt cazuri înregistrate în China,

- Sunt 1.018 morți, dintre care 974 în Hubei, locul de origine al noului coronavirus,

- 4.340 de persoane vindecate, dintre care 2.310 sunt în Hubei și 41 în alte țări decât China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel