OMS cere eliminarea certificatului verde și a restricțiilor de călătorie între țări

Adisa Codruț |
Data publicării:
Condiții de călătorie în străinătate
Condiții de călătorie în străinătate

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că restricțiile impuse privind circulația între state și certificatul verde - ambele măsuri impuse în contextul pandemiei COVID - ar trebuie eliminate.

Experți de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susțin că restricțiile de călătorie între țări şi certificatul verde trebuie eliminate întrucât nu şi-au dovedit eficienţa. Aceștia precizează că măsurile amintite ar duce la crize economice şi la un stres nejustificat. Cei de la OMS recomandă "ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state". 

OMS mai afirmă că sunt ţări care nu au avut până acum acces la vaccin, arată Antena 3.

Pe măsură ce pandemia COVID intră în cel de-al treilea an de la declanșare, s-a demonstrat deja că impactul asupra sănătății mintale și bunăstării psiho-sociale a copiilor și adolescenților este unul de proporții și că acesta se agravează pe măsură ce timpul trece. În America Latină și în Caraibe, un sondaj publicat anul trecut de UNICEF, U-Report, realizat în rândul tinerilor și care a generat peste 8.000 de răspunsuri, a dezvpluit că peste un sfert dintre respondenți s-au confruntat cu anxietatea, iar 15% cu depresia.

Reprezentanții OMS notau că adolescența (10-19 ani) este o perioadă critică pentru dobândirea de abilități socio-emoționale, mai ales că jumătate din afecțiunile de sănătate mintală apar înainte de vârsta de 14 ani. Ghidul LIVE LIFE încurajează acțiuni, inclusiv promovarea sănătății mintale și programe anti-bullying, legături către servicii de asistență și protocoale clare pentru persoanele care lucrează în școli și universități atunci când este identificat riscul de sinucidere.

Cel puțin unu din șapte copii - sau 332 de milioane de copii din lume - a fost afectat de măsurile obligatorii sau recomandările de izolare la domiciliu aplicate la nivel național pentru o perioadă de cel puțin nouă luni de la declanșarea pandemiei de COVID-19, cu riscuri pentru sănătatea mintală și bunăstarea socio-emoțională, a avertizat UNICEF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel