OMS, poziție oficială: Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Continuați vaccinarea!

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin Astrazeneca
Vaccin Astrazeneca

OMS a emis astăzi o poziție oficială vizavi de vaccinul COVID-19 produs de AstraZeneca, îndemnând țările lumii să continue campania de vaccinare. 

„Unele țări din Uniunea Europeană au suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19 ca măsură de precauție bazată pe rapoarte de tulburări rare de coagulare a sângelui la persoanele care au făcut vaccinul. Alte țări din UE - având în vedere aceleași informații - au decis să continue utilizarea vaccinului în programele lor de imunizare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 nu va reduce boala sau decesele din alte cauze. Se știe că evenimentele tromboembolice apar frecvent. Tromboembolismul venos este a treia cea mai frecventă boală cardiovasculară la nivel global.

În campaniile extinse de vaccinare, este o rutină pentru țări să semnaleze potențiale evenimente adverse după imunizare. Acest lucru nu înseamnă neapărat că evenimentele sunt legate de vaccinarea însăși, dar este o bună practică să le cercetăm. De asemenea, arată că sistemul de supraveghere funcționează și că există controale eficiente.

OMS este în contact permanent cu Agenția Europeană pentru Medicamente și cu autoritățile de reglementare din întreaga lume pentru cele mai recente informații despre siguranța vaccinului COVID-19. Comitetul consultativ global al OMS pentru siguranța vaccinurilor evaluează cu atenție cele mai recente date de siguranță disponibile pentru vaccinul AstraZeneca. Odată ce revizuirea este finalizată, OMS va comunica imediat constatările către public.

În acest moment, OMS consideră că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile sale și recomandă continuarea vaccinărilor”, a anunțat OMS într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel