OMS se implică în ''războiul împotriva dezinformării'' privind noul coronavirus

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că se implică în "războiul împotriva dezinformării" privind informaţiile cu privire la noul coronavirus care apar în mediul online, a anunţat luni directorul său general, cu ocazia unei reuniuni desfăşurate la Geneva.

În deschiderea celei de-a 146-a sesiuni a Consiliului executiv al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că agenţia specializată aparţinând ONU "luptă împotriva propagării zvonurilor şi dezinformărilor" cu privire la această epidemie clasificată drept "urgenţă internaţională de sănătate publică", notează Agerpres.

"Colaborăm cu Google pentru a ne asigura că persoanele care caută informaţii despre coronavirus vor primi informaţiile oferite de OMS în topul listei cu rezultatele căutării", a explicat el, adăugând şi că "platformele de socializare precum Twitter, Facebook, Tencent şi Tiktok au luat de asemenea măsuri pentru a limita propagarea dezinformării".

În buletinul său zilnic cu privire la epidemia cu noul coronavirus, OMS a dezvăluit duminică faptul că această epidemie este însoţită de o "infodemie masivă" - o avalanşă de informaţii care nu sunt tot timpul adevărate sau exacte.

De asemenea, echipele OMS din întreaga lume lucrează "24 de ore din 24 pentru a identifica zvonurile cele mai răspândite cu privire la noul coronavirus", precum publicarea de sfaturi false pe internet despre medicamentele sau tratamentele ce trebuie urmate.

De la apariţia sa în China, la sfârşitul lunii decembrie, epidemia de pneumonie virală - care s-a soldat deja cu mai mulţi morţi decât epidemia SARS din 2002 - 2003 - a contaminat deja peste 17.000 de persoane şi a provocat 362 de decese, dintre care doar unul în afara Chinei,  notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel