OMS se implică în ''războiul împotriva dezinformării'' privind noul coronavirus

Georgiana Ioniță / 03 feb 2020 / 14:35
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că se implică în "războiul împotriva dezinformării" privind informaţiile cu privire la noul coronavirus care apar în mediul online, a anunţat luni directorul său general, cu ocazia unei reuniuni desfăşurate la Geneva.

În deschiderea celei de-a 146-a sesiuni a Consiliului executiv al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că agenţia specializată aparţinând ONU "luptă împotriva propagării zvonurilor şi dezinformărilor" cu privire la această epidemie clasificată drept "urgenţă internaţională de sănătate publică", notează Agerpres.

"Colaborăm cu Google pentru a ne asigura că persoanele care caută informaţii despre coronavirus vor primi informaţiile oferite de OMS în topul listei cu rezultatele căutării", a explicat el, adăugând şi că "platformele de socializare precum Twitter, Facebook, Tencent şi Tiktok au luat de asemenea măsuri pentru a limita propagarea dezinformării".

În buletinul său zilnic cu privire la epidemia cu noul coronavirus, OMS a dezvăluit duminică faptul că această epidemie este însoţită de o "infodemie masivă" - o avalanşă de informaţii care nu sunt tot timpul adevărate sau exacte.

De asemenea, echipele OMS din întreaga lume lucrează "24 de ore din 24 pentru a identifica zvonurile cele mai răspândite cu privire la noul coronavirus", precum publicarea de sfaturi false pe internet despre medicamentele sau tratamentele ce trebuie urmate.

De la apariţia sa în China, la sfârşitul lunii decembrie, epidemia de pneumonie virală - care s-a soldat deja cu mai mulţi morţi decât epidemia SARS din 2002 - 2003 - a contaminat deja peste 17.000 de persoane şi a provocat 362 de decese, dintre care doar unul în afara Chinei,  notează AFP.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy