Operația pentru scădere în greutate scade riscul de cancer colorectal

Angela Sabău / 05 feb 2020 / 20:39
Chirurgie
Chirurgie

Operația pentru scădere în greutate scade riscul de cancer colorectal cu o treime, potrivit ultimelor studii.

Operația pentru  scăderea în greutate poate reduce riscul apariției cancerului colorectal cu o treime, conform unei analize a tuturor studiilor publicate relevante. Rezultatele sunt publicate în BJS (British Journal of Surgery).

Obezitatea crește riscul multor afecțiuni, inclusiv diabetului de tip 2, bolilor cardiovasculare și a majorității cazurilor de cancer, inclusiv a cancerului colorectal. Analiza BJS, care a cuprins șapte studii cu un total de 1.213.727 de pacienți și o monitorizare medie de șapte ani, a fost realizată deoarece studiile individuale au prezentat rezultate contradictorii.

Risc scăzut cu o treime 

Riscul general de dezvoltare a cancerului colorectal a fost de 3 din 1.000 de pacienți cu obezitate care au suferit o intervenție chirurgicală de scădere în greutate, comparativ cu 4 din 1.000 dintre cei care nu au făcut-o.

„Zi de zi, comunitatea științifică continuă să descopere beneficiile chirurgiei de pierdere în greutate, iar acest document afirmă acest lucru”, a declarat autorul principal Sulaiman Almazeedi, medic la Spitalul Jaber Al-Ahmed, din Kuweit. „Obezitatea rămâne astăzi una dintre cele mai prevenibile cauze ale morbidității și a morții precoce și, în ciuda tuturor controverselor, credem că operația de pierdere în greutate poate fi un instrument important în combaterea acestei epidemii.”

 

Sursa, aici.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy