Operație-record la Alba Iulia: un pacient de 105 ani a suferit o intervenție chirurgicală la șold

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic chirurg   Foto: pixabay.com
Medic chirurg Foto: pixabay.com

Un pacient de 105 ani a fost operat cu succes la șold la Spitalul Județean Alba Iulia. Evenimentul reprezintă un record datorită vârstei pacientului.

Vineri, 28 ianuarie, a fost externat cel mai vârstnic pacient operat pe secția de Ortopedie a Spitalului Județean Alba Iulia, după Revoluție. Medicii l-au externat după o săptămână pe bărbatul de 105 ani. Bătrânul, de loc din localitatea Gâlda de Jos, județul Alba, suferise o fractură la șold. A fosta dus și internat la Spitalul Județean Alba Iulia, iar doctorii de la secția Ortopedie-Traumatologie l-au supus unei intervenții chirurgicale. Acesta este cel mai vârstnic pacient operat după Revoluția în unitatea medicală amintită.

Comunicatul dat de Spitalul Județean Alba Iulia, postat pe rețelele sociale:

”Record absolut de vârstă: Pacient de 105 ani, operat cu succes în cadrul secției de ortopedie a SJU Alba Iulia. Un pacient în vârstă de 105 ani, din Galda de Jos, a fost operat cu succes la secţia de ortopedie-traumatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce a suferit o fractură la nivelul şoldului.Acesta este cel mai vârstnic pacient operat în perioada postdecembristă în cadrul secţiei de ortopedie-traumatologie.

”Este un record absolut de vârstă al unui pacient operat în cadrul secției noastre în ultimii cel puțin 30 de ani. Am mai avut în luna decembrie 2021 două paciente, de 100, respectiv 102 ani, dar de 105 ani nu am mai avut”, a spus șeful secției ortopedie-traumatologie, medic primar ortoped traumatolog Iuliu Kadar, care lucrează în cadrul SJU Alba Iulia din 1992.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de către medical primar Cristian Arghiuș. Pacientul a fost externat vineri, 28 ianuarie, după ce a stat în spital o săptămână. Evoluția postoperatorie este favorabilă. Îi transmitem pacientului nostru, născut în 1917, pe timpul Primului Război Mondial, multă sănătate și o bătrânețe liniștită și ușoară!”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel