Orban, de ce au rămas after-school-urile deschise: „au respectat măsurile și nu au existat cazuri de coronavirus”

Dana Lascu |
Data publicării:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Criticat pentru că a închis școlile, dar creșele și after-school-urile nu, premierul Ludovic Orban a dat o explicație. 

Premierul Ludovic Orban a explicat că anumite instituții de învățământ au rămas deschise deoarece au respectat măsurile și nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Am tratat after-school-urile și creșele în mod distinct și din cauza faptului că ele nu sunt practic în zona de coordonare a Ministerului Educației. Creșele țin de autorități locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce privește after-school-urile, știți că am permis funcționarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Cel puțin pe analizele pe care le-am primit nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile. Sunt mulți părinți care efectiv sunt ajutați de aceste after-school-uri ca să poată să-și desfășoare activitatea profesională și atâta timp cât ele nu au generat infecții suplimentare nu au considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern și în ordinul ministrului Educației și al ministrului Sănătății”, a spus premierul.

Premierul Ludovic Orban, președinte al PNL, a participat, miercuri, la depunerea listelor de candidați ai PNL București la parlamentare la Biroul Electoral Municipal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel