Orban, pe urmele bolnavilor și suspecților de COVID-19. Ce se întâmplă cu cei care au plecat din spital sau au refuzat internarea

Adisa Codruț |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică bazele de date ale pacienţilor confirmați cu noul coronavirus care au refuzat internarea sau au plecat din spital, iar informaţiile vor ajunge la poliţişti care îi vor căuta şi îi vor readuce la spital, dacă este nevoie. 

Vidul legislativ din ultimele săptămâni a permis ca aproximativ 1.000 de oameni infectaţi cu coronavirus să de externeze din spitale şi peste 3.600 să refuze  internarea. 

Toate aceste persoane vor fi contactate de poliție pentru a verifica dacă starea lor de sănătate necesită internare, potrivit Antena 3. 

Izolare la domiciuliu pentru suspecții de COVID-19

Astăzi a intrat în vigoare noua lege a carantinării și a izolării, astfel că autorităţile au posibilitatea de a-i izola sau pune în carantină pe cei care sunt confirmaţi cu coronavirus sau suspecți de boală. 

"Pentru toate aceste persoane se va institui tratarea la domiciliu, persoanele care vin la spital cu simptome vor fi internate 48 de ore, iar după aceea, izolarea la domiciliu. Vom putea impune izolarea la domiciliu pentru cei care au intrat în contact cu persoane infectate", a explicat Ludovic Orban la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel