Ordinea în care apar simptomele COVID-19, identificată

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Cunoașterea ordinii în care apar simptomele COVID-19 îi poate ajuta pe medici să identifice pacienții mai repede și să ia decizii mai bune de tratament.

Ordinea în care apar simptomele COVID-19 poate ajuta pacienții să solicite imediat îngrijiri medicale sau să decidă mai devreme decât mai târziu să se auto-izoleze, spun oamenii de știință. De asemenea, poate ajuta medicii să elimine alte boli, potrivit studiului condus de Joseph Larsen și colegii săi de la University of Southern California.

Recunoașterea ordinii simptomelor ar putea ajuta medicii să planifice modul de tratare a pacienților și să intervină mai devreme în boală.

Cercetătorii USC au descoperit ordinea în care apar primele simptome COVID-19 este:

febră, tuse, dureri musculare, apoi greață și / sau vărsături și diaree.

„Ordinea este deosebit de importantă ca să știm când avem suprapuse cicluri de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile COVID-19”, a spus Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică, la USC. „Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia”, arată cercetătorul.

De ce e nevoie să știi ordinea

„Având în vedere că acum există abordari mai bune de tratament pentru COVID-19, identificarea pacienților mai devreme ar putea reduce timpul de spitalizare”, a spus Larsen, autorul principal al studiului.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Dar sincronizarea și simptomele tractului gastro-intestinal (GI) superior și inferior diferențiază COVID-19.

„Tractul GI superior (adică greață / vărsături) pare să fie afectat înainte de tractul inferior GI (adică diaree) în COVID-19, ceea ce este diferit față de MERS și SARS”, au scris oamenii de știință.

Descoperirile științifice au fost publicate (link direct studiu) în revista „Frontiers in Public Health”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel