Pacient COVID, adus decedat la poarta Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș. Reacția conducerii

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul „Victor Babeș”         Sursa foto: Digi24
Spitalul „Victor Babeș” Sursa foto: Digi24

Un pacient în vârstă de 79 de ani cu multiple comorbidități și bolnav de COVID-19 a fost adus prea târziu la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Capitală. Omul a decedat pe drum spre spital, iar cu o zi înainte murise și soția sa din cauza aceleiași maladii. 

„Pentru corecta informare a opiniei publice, și având în vedere o serie de informații neverificate difuzate în spațiul public privind un presupus deces al unui pacient în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, conducerea unității sanitare consideră necesar să facă următoarele precizări, menite a repune adevărul în drepturi: 

În după-amiaza zilei de luni, 11.10.2021, la poarta spitalului s-a prezentat un autoturism particular în care se aflau în total patru persoane, care a adus pentru evaluare un pacient în vârstă de 79 de ani, domiciliat în București și prezentat ca având o stare generală extrem de gravă, suspect COVID-19. 

În urma examinării clinice, echipa de medici de gardă - un infecționist și un specialist ATI - au constatat că pacientul a fost adus decedat la spital.

În această situație, conform procedurii, personalul medical a apelat serviciul 112 pentru a anunța evenimentul. 

În circa 10 minute, la fața locului s-a prezentat un echipaj de Poliție. 

În urma verificării documentelor aduse de cei care însoțeau pacientul, s-a constatat că acesta suferea de multiple afecțiuni neurologice și cardiovasculare cronice. 

Soția sa, cu COVID-19, decedase cu o zi înainte la un alt spital din București. 

Pe baza analizei situației de fapt și a datelor existente, Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a stabilit că NU este vorba despre o moarte suspectă, trupul persoanei decedate fiind transportat la Institutul de Medicină Legală”, se arată într-un comunicat al conducerii Spitalului, remis redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel