Pacient cu COVID-19, care nu credea în coronavirus, live de pe patul ATI: „Uitați cum am ajuns! Medicii m-au readus la viață”

Adisa Codruț / 21 apr 2021 / 21:03
Emil Ficior. Foto: Alba 24
Emil Ficior. Foto: Alba 24

Un pacient COVID-19 în vârstă de 39 de ani, internat la Secția ATI a Spitalului Municipal din Aiud, a ținut să le mulțumească, de pe patul de spital, medicilor și asistentelor care i-au salvat viața. Nu a crezut în virus, dar după experiența cumplită prin care a trecut îi roagă pe toți cei care îl cunosc să nu ignore pericolul.

„M-am născut a doua oară, m-au readus la viață. Mulțumesc întreg personalului Spitalului Aiud ATI, neurologie, infirmierele, asistentele care au fost după noi ca după niște copii și și-au dat silința a ne ține în viață. Nu am cum sa va răsplătesc toată viața mea”, spune Emil Ficior, un bărbat de 39 de ani, din Ocna Mureș, care a ajuns în stare gravă pe secția ATI, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Bărbatul a făcut un video live pe Facebook în care le-a transmis cunoscuților să nu mai ia în glumă COVID-19, așa cum făcuse și el.

„Nu am crezut în COVID”, spunea bărbatul care are masca de oxigen pe față. 

Din fericire, a avut noroc. După 14 zile de chin, Emil Ficior s-a vindecat și a fost externat. Bărbatul a mărturisit pentru alba24.ro că, la un moment dat, au început să îl doară articulațiile, să aibă o stare de somnolență și să aibă saturație mică. Trebuia să iasă pe balcon pentru a putea avea aer.

Ca mulți alți români, în loc să meargă imediat la spital, bărbatul a ales să stea acasă timp de aproape patru zile, dar starea sa de agrava. Când într-un final l-a văzut medicul de familie, acesta l-a trimis urgent să își facă un test COVID.

Nu a mai apucat să afle rezultatul testului, pentru că starea sa de sănătate s-a degradat foarte tare, iar în 7 aprilie a fost internat pe secția ATI a spitalului din Aiud. Două zile mai târziu, bărbatul a fost conectat la aparatele de oxigen, pentru că nu putea respira fără ele.

„Încă o dată vă spun medicii și toți de aici fac tot ce pot pentru a ne salva, veniți la timp și nu stați acasă că poate o să vă fie fatal”, și-a încheiat bărbatul mesajul de mulțumire pentru cei care i-au salvat viața, se mai arată pe Alba24.ro.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy