Pacienți atacați de urs, tratament costisitor. Medic: un program național ar fi util

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacientă
Pacientă

Tratamentul administrat unui pacient atacat de urs se poate ridica până la 16.000 de lei. Suma fiind foarte mare, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov crede că ar fi util un program național al MS pentru acești pacienți, mai ales că numărul acestora e mic.
 

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, dr. Sebastian Toma, consideră că ar trebui luată în calcul realizarea unui program naţional al Ministerului Sănătăţii pentru pacienţii atacaţi de urs, deoarece tratamentul administrat în aceste cazuri, care se poate ridica până la 16.000 de lei pentru o persoană, încarcă foarte mult financiar spitalele care solicită astfel de terapii.

Potrivit medicului braşovean, un astfel de program s-ar preta cu atât mai mult cu cât, la nivel naţional, numărul pacienţilor care necesită un astfel de tratament este relativ redus.

El a explicat că aceşti pacienţi necesită două tipuri de terapii, una de bază şi una profilactică, a complicaţiilor leziunilor provocate prin atacul de urs, cu costuri ce sunt foarte mari.

"Dacă un pacient a fost internat la un spital, spitalul solicită un medic care să realizeze un consult interdisciplinar, prin care să recomande o primă terapie, după care administrarea de imunoglobulină se face la solicitarea spitalului respectiv (...)", a menţionat dr. Toma.

Conform acestuia, faţă de perioada de dinainte de apariţia acestor noi medicamente, când costurile cu acest tip de tratament, pentru spitale, erau mai scăzute, în prezent se situează între 8.000 şi 16.000 de lei, medicaţia fiind administrată în funcţie de greutatea persoanei, arată agerpres.ro.

"Un spital care primeşte în prezentare cinci-şase astfel de pacienţi trebuie să cheltuie o sumă foarte mare. Eu consider că - şi e o idee pe care şi alţi specialişti în boli infecţioase au îmbrăţişat-o, având în vedere numărul relativ mic de pacienţi muşcaţi de urs - s-ar preta pentru un program naţional, în care instituţiile medicale la care aceşti pacienţi se prezintă să poată fi degrevate de o supraîncărcare financiară, greu de surmontat prin indicatorii de spitalizare realizaţi", a afirmat medicul braşovean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel