PALMED solicită acoperirea costurilor pentru testele realizate în București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste PCR
Teste PCR

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED reclamă neplata costurilor pentru testele COVID-19 realizate în Bcurești.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED face apel la autoritățile competente pentru continuarea campaniei de testare a populației pentru COVID-19. Furnizorii medicali solicită acoperirea costurilor pentru testele realizate în București de la începutul pandemiei. În caz contrar, există riscul ca testarea în mediul privat să fie sistată, începând de săptămâna viitoare. 

În prezent, aproximativ jumătate din numărul total de teste prelucrate în Capitală și decontate de stat se realizează în sistemul medical privat.
„Mediul privat a răspuns prompt apelului autorităților de a se implica cu toate resursele disponibile - materiale și umane - încă de la începutul crizei sanitare. În plus, capacitatea de testare a crescut semnificativ prin investiții și o distribuire suplimentară de personal în segmentul de testare PCR.

În lipsa decontării testelor potrivit contractului pe care fiecare furnizor îl are, multe unități medicale se văd obligate să înceteze prelucrarea testelor realizate la cererea Direcției de Sănătate Publică, întrucât nu mai pot susține costurile”, afirmă Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.
PALMED estimează că peste 50% din testele realizate în mediul privat sunt solicitate de autoritățile din domeniu, iar sistarea lor ar avea un impact semnificativ asupra eforturilor de limitare a răspândirii noului coronavirus.

„Cei mai afectați dintre furnizori s-ar putea afla în situația de a nu mai primi probe chiar de săptămâna viitoare. Am încercat să rezolvăm această problemă, dar până acum nu am reușit. Au mai fost situații similare și în țară, nu doar la București. Există încă datorii ale statului către furnizori, dar pe o perioadă mult mai scurtă de timp, nu de la începutul pandemiei, așa cum se întâmplă în Capitală”, completează Cristian Hotoboc.
PALMED consideră că situația are nevoie de o soluționare urgentă pentru a menține cel puțin volumul de testare din prezent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel