Pandemia COVID-19. Izolarea socială, declanșator de depresie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Izolare
Izolare


Izolarea socială din timpul pandemiei, poate declanșa depresia, spun cercetătorii britanici.

"Când avem o dispoziție proastă, avem tendința de a alege să facem lucruri care ne înveselesc și, atunci când suntem binedispuși, desfășurăm activități care tind să ne coboare moralul. Cu toate acestea, în situația noastră actuală, blocajele și izolarea socială, activitățile disponibile sunt limitate ", a declarat co-autorul studiului Guy Goodwin, profesor de psihiatrie la Universitatea din Oxford.

Goodwin și colegii săi au analizat peste 58.000 de oameni din țările cu venituri mici, mijlocii și mari și i-au comparat pe cei cu dispoziție proastă sau cu istoric de depresie cu cei cu moralul ridicat.

Studiul a evaluat modul în care oamenii își reglează starea de spirit prin alegerea activităților de zi cu zi și a constatat că această abilitate (homeostazia stării de spirit) este afectată la persoanele cu dispoziție scăzută și poate fi absentă la persoanele cu antecedente de depresie.

Una din 5 persoane va dezvolta depresie majoră în timpul vieții lor, iar măsurile de blocare a pandemiei ar putea duce la și mai multe cazuri de depresie, potrivit cercetătorilor.

„Prin instruirea oamenilor pentru a-și crește propria homeostază de starea de spirit, modul în care cineva își reglează în mod natural starea de spirit prin alegerile sale de activități, am putea fi capabili să prevenim sau să tratăm mai bine depresia", a declarat autorul principal al studiului, Maxime Taquet, profesor la Oxford.

"Acest lucru este probabil să fie important în momentele de izolare socială, atunci când oamenii sunt mai vulnerabili la depresie și când alegerile de activități sunt restricționate", a spus Taquet într-un comunicat de presă al Universității Oxford.

"Rezultatele cercetării noastre deschid ușa către noi oportunități de dezvoltare și optimizare a tratamentelor pentru depresie, iar acest lucru ar putea fi bine adaptat la tratamente sub formă de aplicații pentru smartphone, puse la dispoziția unei populații mari, care uneori nu au acces la tratamente existente", a spus el. spus.

Studiul a fost publicat pe 22 aprilie în revista JAMA Psychiatry.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel