Pandemia COVID în Vestul României. Conf dr Voichița Lăzureanu: teama a fost pe primul loc

Florina Pop / 12 mai 2021 / 23:48
EXCLUSIV
Medic. Foto: Pixabay
Medic. Foto: Pixabay

Conf.dr. Voichița Lăzureanu, de la UMF Timișoara a vorbit despre teama de dinainte de primele cazuri de îmbolnăviri cu COVID.

Conferențiarul Voichița Lăzureanu de la UMF Victor Babeș din Timișoara a povestit la emisiunea Academia de Sănătate și care a fost una din grijile cadrelor medicale înainte de îmbolnăvirea pacienților cu COVID. 

Văzând ce se întâmplă în Vest, conf dr Voichița Lăzureanu mărturisește că se gândea ”că o să fie foarte greu și foarte rău la noi. Teama a fost pe primul loc. Teama de a nu ne infecta. Teama de a nu infecta colegii și de a nu duce acasă”. 

”La acea vreme, 28 februarie am avut noi prima pacientă COVID. Era pacientul numărul doi din țară. (...) Pe atunci eram manager și cea mai mare grijă a noastră, până la primul pacient a fost de a avea suficiente materiale de protecție pentru întreg colectivul nostru pentru a ne feri pe noi de îmbolnăvire, și mai ales de a avea suficiente cadre medicale care să fie în stare să se asigure un act medical de calitate pacienților noștri. Cel mai important pas înainte de pandemie a fost de a ne asigura că avem suficiente materiale de protecție și, din fericire, în primele cinci luni de zile nu am avut niciun cadru medical care să fie infectat, lucrând la acea vreme și pe echipe mai mici, pe o perioadă mai scurtă de timp, echipe care nu se întâlneau pentru a nu se infecta”, explică conf dr Voichița Lăzureanu.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy