Clorura de potasiu din vaccinul Pfizer: mit spulberat de un medic infecționist

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech

Mitul alarmist privind clorura de potasiu din vaccinul Pfizer a fost spulberat de un medic infecționist. Aceeași substanță se folosește la energizante și suplimente alimentare.

Informații alarmiste au început să circule pe rețelele de socializare privind vaccinul produs de Pfizer. Potrivit interenauților francezi care au lansat zvonurile, vaccinul ar conține clorura de potasiu, la fel ca în injecţiile letale folosite în SUA, pentru execuţii. 
Medicul Voichiţa Lăzureanu vine c lămuriri și spune că nu există niciun motiv de panică, deoarece aceeați substanță stă la baza energizantelor și asuplimentelor almentare. În vaccin, clorura de sodiu este folosită ca stabilizator.
”Gândiţi-vă că este vorba despre o doză de 0.3 ml, care se injectează. Se injectează intramuscular, nu intravenos, să zici că ar avea efect imediat şi absolut, iar doza de excipient este extrem, extrem de mică. Ca să provoace dezechilibru în organism, ar fi nevoie de o cantitate de clorură de potasiu, de zeci de ori mai mare.Şi, unde mai pui, că aceeaşi substanţă, stă la baza energizantelor şi a suplimentelor alimentare. Şi nimeni nu şi-a mai făcut atâtea griji pentru o cantitate destul de mare care există în aceste multiminerale. Pe de altă parte, clorura de potasiu se foloseşte şi ca medicament în hipopotasemii”, a explicat la Antena 3 Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş Timişoara. 
Încă o analiză a pacienţilor imunizați indică faptul că vaccinul de la Pfizer are o eficiență de cel puțin 94% în Israel. A fost observat un declin de 94% în cazurile simptomatice Covid în rândul celor care au fost imunizați cu vaccinul Pfizer, conform unei cercetări efectuate de medicii de la Clalit.
Clalit a colectat date de la 1,2 milioane de israelieni, dintre care doar jumătate au fost vaccinați. S-a constatat că cea mai mare eficiență a vaccinului se înregistrează începând cu o săptămână după administrarea celei de-a doua doze.
Scăderea cazurilor simptomatice de Covid, potrivit „Jerusalem Post”, este de 94%, iar scăderea cazurilor severe de boală este de 92%. Eficacitatea vaccinului rămâne ridicată la toate grupele de vârstă cu vârsta de 16 ani și peste, inclusiv la cei peste 70 de ani.
Între timp, Ministerul Sănătății a actualizat datele, potrivit cărora 3,9 milioane de israelieni (dintr-un total de peste nouă milioane) au primit până acum o primă doză de vaccin. Dintre acestea, 2,5 milioane au primit și a doua doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel