Pandemie: de ce nu ar trebui să amânăm prezența la medic, mai ales în cazul urgențelor. Care sunt aceste cazuri

DCMedical Team / 22 Martie 2021 / 10:39
Medic. Foto: Pixabay
Medic. Foto: Pixabay

Un medic a explicat care sunt situațiile care ar trebui să ne trimită la medic, fără întârziere.

Medicul Odette Pană a explicat de ce nu ar trebui să amânăm prezența la medic în cazul în care apare o problemă de sănătate, chiar dacă suntem în pandemie și teama de virus ne-ar putea face să amânăm. Ea a explicat și care sunt situațiile de urgență. „Au fost perioade în care nu puteam interna pacienții din lipsă de locuri. Pacienții erau în UPU până se găsea un loc”, a spus medicul Odette Pană.

Ea a mai relatat despre cum a decurs anul 2020 pentru medicii din Urgențe. A trebuit să facem față și numărului mare de prezentări, și faptului că mulți dintre colegii noștri s-au îmbolnăvit(...). A trebuit să facem față și să acoperim toată această perioadă”, a spus Odette Pană la Antena 3. ”Oamenii trebuie să vină la spital când simt că este ceva în neregulă. Acele simptome trebuie să-i deranjeze. Avem pacienți care vin cu acuze minore, de exemplu dureri de membre de multe luni de zile și acelea nu sunt urgențe și trebuie rezolvate de medicul de familie”, a mai spus medicul.

Durerea în piept, senzația de sufocare, o durere abdominală care apare brusc și este deranjantă, sunt simptome care reprezintă o urgență. Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID, dar poate fiecare dintre pacienții care prezintă un simptom să întrebe întâi medicul de familie”, a precizat Odette Pană.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy