Păr electrizat: 6 trucuri să rezolvi problema. Greșeala pe care o faci zilnic

Larisa Opait |
Data actualizării: | Data publicării:
Par electrizat - Foto: Freepik
Par electrizat - Foto: Freepik

Cum scapi de părul electrizat și de firele de păr care stau în sus. Greșeala care îți electrizează părul.

Păr electrizat și fire de păr care stau în sus? Multe persoane se confruntă cu această problemă, fără să știe că fac zilnic o mare greșeală.

Părul static apare atunci când părul capătă electroni în plus, ceea ce face ca firele să se respingă între ele, ducând la un păr rebel care se agață de piele sau de haine. Acest lucru este cauzat de cele mai multe ori de frecarea dintre păr și un alt obiect și este înrăutățit de condițiile uscate. Acest efect se produce în special iarna.

Ce cauzează electrizarea părului?

La fel ca restul corpului, și părul poate acumula sarcini electrice.

Nu rata: Ce este pelicula albă de pe murături. Ce poți să pățești dacă le consumi așa. Cum îți dai seama dacă nu mai sunt bune de mâncat

De exemplu, dacă purtați o pălărie, electronii se pot acumula pe aceasta. Când o dați jos, electronii negativi pot merge cu pălăria, făcând ca părul să fie încărcat pozitiv. Ca urmare, părul se va ridica, deoarece firele de păr pozitive se resping între ele, exact ca niște magneți.

Ca regulă generală, părul este încărcat negativ. Chimiștii din industria cosmetică au găsit o modalitate de a combate electricitatea statică prin fabricarea de produse pentru păr care sunt încărcate pozitiv.

Cum scapi de părul electrizat

Pentru a combate părul static, în acest articol ți-am pregătit câteva greșeli pe care le faci și câteva trucuri să scapi de părul electrizat:

Cheia pentru prevenirea electricității statice este utilizarea produselor de îngrijire a părului care pot ajuta la adăugarea de sarcini pozitive în părul tău. De multe ori, acest lucru va implica produse care conțin aminoacizi - acestea sunt proteine încărcate pozitiv.

Trebuie să știi: Persoanele care nu ar trebui să consume cafea. Are efecte negative, agravează anumite boli

În primul rând, folosiți un șampon hidratant, special conceput pentru părul uscat, pentru a combate statica. Părul uscat este mai predispus la electricitate statică. Căutați tratamente de condiționare care conțin uleiuri sau unturi pentru a ajuta la etanșarea umidității.

Evitați pieptenele și periile din metal și optați pentru materiale naturale, cum ar fi perii cu păr de mistreț, perii de lemn sau din bambus. De asemenea, un pieptene cu dinți largi este recomandat pentru părul cu electricitate statică. De asemenea, pieptenii din plastic pot crește de fapt statica, deoarece nu conduc electricitatea.

3. -imagine fara descriere- (par-electrizat-6-trucuri-sa-rezolvi-problema--greseala-pe-care-o-faci-mereu-3_01923000.jpg)

Foto: Freepik @fongbeerredhot

Apoi, reduceți frecvența spălării părului la două-trei ori pe săptămână și folosiți apă călduță în loc de apă fierbinte pentru a evita uscarea părului.

Întotdeauna urmați șamponul cu un balsam hidratant ușor și de calitate.

Aplicați un tratament de condiționare în profunzime cel puțin o dată pe lună, în mod ideal înainte de a spăla părul.

Folosiți un spray balsam anti-static fără clătire, mai ales pe vreme uscată, pentru a menține părul hidratat.

Folosiți fețe de pernă și prosoape din fibre naturale, cum ar fi bumbacul sau mătasea, care nu rețin sarcinile electrice la fel de bine ca țesăturile sintetice.

Limitați utilizarea instrumentelor de coafare cu căldură și protejați părul cu un agent de protecție termică de înaltă calitate dacă le folosiți. Uscați-vă părul cu un uscător de păr ionic. Pentru că moleculele de apă sunt încărcate pozitiv, oamenii de știință cred că uscătoarele de păr care emană ioni negativi ajută la micșorarea particulelor de apă și la netezirea părului, potrivit Healthline.

1. -imagine fara descriere- (par-electrizat-6-trucuri-sa-rezolvi-problema--greseala-pe-care-o-faci-mereu-1_39404700.jpg)

Foto: Freepik @cookie_studio

Renunțați la produsele de păr care conțin sulfați, potrivit Hair Lust.

Optați pentru fibre naturale în hainele care intră în contact cu părul. Alegeți pălării, bentițe și eșarfe realizate din bumbac, mătase sau lână. Acestea nu rețin sarcinile electrice la fel de bine ca fibrele sintetice. Încercați să evitați nailon și poliester, care sunt mai susceptibile de a induce electricitate statică.

Nu în ultimul rând, dacă ai obiceiul de a-ți coafa părul, atunci folosește fixativ hidratant, ulei de păr hrănitor, balsam fără clătire, ceară de păr SPF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel