Paracetamol și clorochină, pentru COVID-19: ce spune dr. Cătălin Apostolescu depre automedicație

Angela Sabău / 24 Martie 2020 / 21:28
Substanțe
Substanțe

Cătălin Apostolescu, şeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balş, a vorbit despre automedicația în această perioadă, în special în ce privește COVID-19.

Iată ce a spus acesta despre Paracetamol, dar și despre Clorochină, ca tratamente pentru COVID-19. 

"Automedicația este o prostie, o prostie standard, nu este nou apărută în condițiile epidemiei de COVID-19. Pacientul are cunoștințe minime sau chiar zero despre un medicament. Simpla citire a prospectului medicamentului nu îl face pe un om să înțeleagă eficacitatea, indicațiile și pericolele  pe care le ridică un medicament. De aceea, de-a lungul deceniilor, s-a tot spus populației această idee: Nu vă automedicați! În condițiile isteriei provocate de coronavirus, bineînțeles că acest lucru ia amploare și mai mare și din păcate nu prea avem cum să-l scopăm, decât retrăgând anumite medicamente de pe piață pentru a-i proteja pe oameni împotriva abuzului de medicamente și a reacțiilor adverse care pot să apară", a declarat Cătălin Apostolescu.

Puteți citi care sunt riscurile automedicației, dar și despre tratamentul pentru coronavirus, pe DC News.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy