Paracetamol și clorochină, pentru COVID-19: ce spune dr. Cătălin Apostolescu depre automedicație

Angela Sabău |
Data publicării:
Substanțe
Substanțe

Cătălin Apostolescu, şeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balş, a vorbit despre automedicația în această perioadă, în special în ce privește COVID-19.

Iată ce a spus acesta despre Paracetamol, dar și despre Clorochină, ca tratamente pentru COVID-19. 

"Automedicația este o prostie, o prostie standard, nu este nou apărută în condițiile epidemiei de COVID-19. Pacientul are cunoștințe minime sau chiar zero despre un medicament. Simpla citire a prospectului medicamentului nu îl face pe un om să înțeleagă eficacitatea, indicațiile și pericolele  pe care le ridică un medicament. De aceea, de-a lungul deceniilor, s-a tot spus populației această idee: Nu vă automedicați! În condițiile isteriei provocate de coronavirus, bineînțeles că acest lucru ia amploare și mai mare și din păcate nu prea avem cum să-l scopăm, decât retrăgând anumite medicamente de pe piață pentru a-i proteja pe oameni împotriva abuzului de medicamente și a reacțiilor adverse care pot să apară", a declarat Cătălin Apostolescu.

Puteți citi care sunt riscurile automedicației, dar și despre tratamentul pentru coronavirus, pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel