Pașapoarte COVID-19: Spania ar putea încheia acorduri bilaterale, în lipsa acordurilor UE

DCMedical Team |
Data publicării:
Condiții de călătorie în străinătate
Condiții de călătorie în străinătate

Spania ar putea încheia acorduri bilaterale cu țări terțe pentru a reporni turismul, în lipsa unui acord în Uniunea Europeană.

Spania se gândește să încheie acorduri bilaterale și să instituie „coridoare speciale” cu țări terțe, dacă la nivel european nu se va ajunge la o soluție în privința certificatelor de vaccinare, a declarat secretarul spaniol pentru turism, Fernando Valdes. Spania speră ca în acest sezon estival să primească dn nou turiști britanici, având în vedre că în Europa se derulează o amplă campanie de vaccinare, după cum a declarat Fernando Valdes, în condițiile în care, înainte de Brexit, cetățenii britanici aveau o contribuție esențială la cifrele turismului din Spania. 
Decizia în privința modului în care se va călători în Europa aparține UE, dacă dacă nu se va ajunge la un acord în acest sens, „noi luăm în considerare alte soluții, cum ar fi instituirea unor coridoare verzi cu țări terțe, care să ne ajute la redemararea turismului”, a spus oficialul spaniol. 
Ideea unor acorduri bilaterale în domeniul turismului a apărut deja. Un protocol asemănător a existat anul trecut între țările baltice, iar anul acesta Israelul, care nu este țară membră UE, ar fi pregătit deja protocoale cu unele state UE,  printre care Cipru, Grecia și Estonia, dar și cu Marea Britanie, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare. 
Turiștii britanici, esențiali pentru Spania
Industria turismului din Europa are motive de optimism după ce Marea Britanie a anunțat săptămâna trecută că odată cu începerea sezonului de vară, la 21 iunie, are de gând să ridice toate restricțiile impuse din motive de pandemie.
Spania, unde turismul a avut în 2019 o contribuție la PIB de 12,4 la sută, și-a văzut acest sector scăzând dramatic anul trecut, când turismul a reprezentat doar 4,3 la sută în economia țării. 
Mulți turiști britanici preferau să-și petreacă vacanțele în Spania înainte de Brexit. A doua destinaţie turistică mondială după Franţa, Spania speră să poată atrage suficienţi turişti ca să-și salveze sezonul estival 2021, arată Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel