Pastila de Frumusețe: Meniul complet pentru masa de Paște. Chef Ștefan Popescu, trucuri pentru rețete gustoase / VIDEO

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
pastila de frumusete
pastila de frumusete

Chef Ștefan Popescu vine la Pastila de Frumusețe, sâmbătă, de la ora 15:00.

Sâmbătă, 8 aprilie, ora 15:00, avem o nouă ediție a emisiunii Pastila de Frumusețe, la Spectacola, DC News și DC Medical.

Chef Ștefan Popescu, un faimos bucătar de la noi din țară, este invitatul săptămânii, care ne dezvăluie cele mai bune rețete pentru preparatele tradiționale care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Vorbim despre friptura de miel, pasca tradițională, dar și cea fără aluat, borșul de miel, dar și despre alte multe rețete, pe care trebuie neapărat să le aveți pe masă anul acesta. 

”De obicei, de pe mesele gospodinelor nu trebuie să lipsească ouăle colorate, care mi-aș dori să fie cât mai natural colorate, fără prafuri. Le poți colora prin multe metode, de la foaia de ceapă, până la turmeric. Nu lipsește nici clasicul drob și, dacă este să vorbim nutrițional, nu este atât de grav să mănânci drob, friptura de miel este fantastică, dacă o faci cum trebuie. Mai avem și borșul de miel și cele care aduc cele mai multe probleme sunt pasca și cozonacul.

Pe lângă acestea, să nu uităm de verdețurile de sezon, ceapa verde, usturoiul verde, roșiile, castraveții, ridichile, tot ce ne trebuie pentru a compensa aceste alimente mai grele”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe. 

Când vine vorba de carnea de miel, „vedeta” sezonului, există extrem de multe trucuri de urmat, pentru a obține cea mai fragedă friptură, care să se desprindă singură de pe os. 

”Cea mai bună friptură de miel depinde, în primul rând, de miel. Mielul trebuie să fie o carne fragedă, în general, pentru că face parte de la un animal tânăr și atunci carnea nu are timp să se întărească. Cea mai bună parte este pulpa. Restul de folosești la borș. Dacă vrei să fie cât mai slabă, elimină toată grăsimea”, a continuat bucătarul chef. 

Printre subiectele dezbătute în această ediție se numără:

- Cum arată meniul complet pentru masa de Paște

- Rețetă de friptură de miel fragedă

- Rețetă de pască tradițională

- Pască fără aluat

- Cum pregătim un drob fără grăsimi

- Rețetă de borș de miel tradițională

- Cum vopsim ouăle natural de Paște

- Cum se fierb corect ouăle și ce trebuie să pui în apă

- Rețetă de curcan umplut.

Cine este chef Ștefan Popescu

Bucătarul chef Ștefan Popescu nu este deloc străin publicului larg, întrucât oamenii l-au putut urmări în cadrul emisiunii „Chefi la Cuțite”, de pe Antena 1, în calitate de invitat surpriză la jurizarea preparatelor pentru amuletă, dar și de bucătar, în ediția de pe 27 martie 2023, al celui de-al 11-lea sezon.

Acesta și-a început cariera gastronomică în anii 2000, când a început să lucreze la un hotel din Capitală. A lucrat apoi o perioadă în Marea Britanie, dar a revenit în România în 2006, când a devenit Sous Chef (2006-2009) și Executive Chef (2009-2014) la un restaurant din București.

Nu ratați emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de sâmbătă,  8 aprilie, de la ora 15:00. Emisiunea  va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola, DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel