Paturi de terapie intermediară. Ministrul Sănătății: identificăm tot ce înseamnă sursă de oxigen din spitale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că se vor asigura paturi de terapie intermediară pentru pacienții care au nevoie de oxigen, dar nu sunt intubați cu ventilație mecanică invazivă.

Ministerul Sănătăţii a început inventarierea tuturor surselor de oxigen din spitale, pentru a putea asigura pacienţilor cu COVID-19 şi paturi de terapie intermediară, a declarat vineri seară, la Botoşani, Nelu Tătaru. Acesta susţine că paturile de terapie intermediară vor fi puse la dispoziţia pacienţilor care "au nevoie de o sursă de oxigen, dar nu sunt intubaţi cu ventilaţie mecanică invazivă".

"Noi avem în jur de 3.100 de paturi care sunt tipice pentru terapie intensivă. Până la 4.100 mai avem paturi de postoperator, paturi de îngrijire postoperatorie şi paturi de terapie intermediară. (...) Identificăm în acest moment tot ce înseamnă sursă de oxigen din spitale pentru a putea face paturi de terapie intermediară, în care pacienţii nu sunt pe terapie intensivă invazivă, ventilatorie. Sunt cei care au diferite grade de insuficienţă respiratorie, au nevoie de o sursă de oxigen, dar nu sunt intubaţi cu ventilaţie mecanică invazivă. Extindem şi acest număr de paturi", a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a avut, vineri, o întrevedere cu autorităţile judeţene din Botoşani, după ce joi acestea au dispus adoptarea unor măsuri restrictive, ca urmare a creşterii peste 3/1000 a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel