Pericolul din următoarele 3-4 luni. Dr Rafila: acum avem relativ puține vaccinuri și foarte mulți solicitanți

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, avertizează privind un pericol cu care ne-am putea confrunta peste 3-4 luni în cadrul campaniei de vaccinare.

Reprezentantul României la OMS, medicul Alexandru Rafila, spune că, pe lângă campania de vaccinare împotriva infecției COVID, foarte importantă este și campania de informare privind vaccinarea. 

”Campania de informare despre care tot am discutat cred că are încă pași mulți de făcut, nu de promovare a vaccinării, ci de informare referitoare la vaccinuri și vaccinare. Ea trebuie să țină pasul cu dezvoltările și cu ceea ce se află în urma acestor studii clinice care se realizează și aș vrea să nu ajungem într-o situație în care este foarte posibil să ajungem peste 3-4 luni: acum observăm că avem relativ puțin vaccinuri și foarte mulți solicitanți, iar peste 3-4 luni când vor veni cantități tot mai mari de vaccin trebuie să facem în așa fel încât această solicitare a oamenilor sau nevoia de a se vaccina să rămână constantă .

Pentru că dacă o să ajungem în situația în care vom avea vaccinuri și oamenii nu merg să se vaccineze, succesul acestei campanii este pus în pericol. E foarte important pentru coordonatorul campaniei, pentru domnul doctor Gheorghiță, (...) ar trebui să țină cont de acest lucru, iar campania de vaccinare să aibă această componentă strategică de informare care să mențină treaz interesul”, a declarat medicul Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel