Persoanele care au purtat mască, excluse din categoria contacților direcți

Adisa Codruț |
Data publicării:

Românii care au purtat mască de protecție și au respectat distanțarea fizică sunt excluși din categoria contacților direcți.

Potrivti noii metodologii COVID, românii care au purtat mască sau echipament corespunzător și au respectat distanțarea fizică sunt excluși din categoria contacților direcți.

În schimb, cei care locuiesc în aceeași casă/gospodărie cu un pacient de COVID-19, cei care au avut un contact fizic direct cu un caz de COVID-19 sau au avut o distanță mai mică de doi metri și cu o durată mai lungă de 15 minute sunt considerați contacți direcți. În această categorie mai intră și personalul medical care îngrijește bolnavul și cel de laborator, care manipulează probele recoltate și care nu poartă corect echipamentul de protecție, potrivit DC News.

Reprezentanții INSP au reactualizat metodologia de supraveghere a COVID. Cei de la RO Vaccinare au postat-o pe rețelele sociale:

”Metodologia de supraveghere a COVID-19! Criterii clinice - Orice persoană care prezintă cel puțin unul din următoarele semne și simptome:- tuse- febră- scurtarea respirației- debut brusc al anosmiei, ageuziei sau disgeuziei. Notă: Pentru copiii cu vârsta pana la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentația, se poate suspecta infecția cu SARS-CoV-2.

Criterii de diagnostic imagistic - Evidențe radiologice de leziuni compatibile cu COVID-19.

Criterii de laborator - Detecția acidului nucleic sau a antigenului SARS-CoV-2 într-o probă biologică.

Criterii epidemiologice - Cel puțin unul dintre următoarele:

- contact direct cu un caz confirmat cu COVID-19 în perioada de 14 zile anterioară datei debutului;

- rezident sau personal al unei instituții pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile în perioada de 14 zile anterioară datei debutului, instituție în care transmiterea SARS-CoV-2 a fost confirmată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel