Peste 20 de persoane private de libertate, testate pozitiv la noul coronavirus

Adisa Codruț / 08 noi 2020 / 20:46
COVID-19
COVID-19

Peste 20 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Bistrița au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Sursa infectărilor este incertă.

Un număr de 22 de cazuri pozitive COVID-19 au fost înregistrate în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Bistriţa după ce, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, s-a procedat la testarea a 87 de persoane private de libertate, ca urmare a confirmării anterioare a unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit unui comunicat transmis duminică de Penitenciarul Bistriţa, testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni, notează Agerpres. Astfel, a fost dispusă transferarea celor 22 de deţinuţi testaţi pozitiv la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.

Sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată. Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical, precizează sursa citată.
Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim. Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, se arată în comunicatul menţionat.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy