Peste 20 de persoane private de libertate, testate pozitiv la noul coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Peste 20 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Bistrița au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Sursa infectărilor este incertă.

Un număr de 22 de cazuri pozitive COVID-19 au fost înregistrate în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Bistriţa după ce, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, s-a procedat la testarea a 87 de persoane private de libertate, ca urmare a confirmării anterioare a unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit unui comunicat transmis duminică de Penitenciarul Bistriţa, testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni, notează Agerpres. Astfel, a fost dispusă transferarea celor 22 de deţinuţi testaţi pozitiv la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.

Sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată. Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical, precizează sursa citată.
Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim. Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, se arată în comunicatul menţionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel