Peste 30 de milioane de britanici, vaccinați împotriva COVID. 57% din populație

DCMedical Team |
Data publicării:

La circa 30 de milioane de britanici li s-a administrat prima doză de vaccin împotriva infecției COVID.  

În Marea Britanie a fost vaccinată 57% din populație. Cifrele guvernamentale arată că 30.151.287 au primit o primă doză după ce sâmbătă s-au administrat sâmbătă 650.000 de doze. Iar la 3.527.481 de persoane li s-au administrat ambele doze - 6% dintre adulți.

Oficialii speră ca britanicilor peste 50 de ani să li se ofere o primă doză până la 15 aprilie. Guvernul și-a propus să ofere tuturor adulților o doză până la sfârșitul lunii iulie. ”Vaccinul salvează vieți și este calea noastră de ieșire din această pandemie”, a declarat Matt Hancock, secretarul pentru sănătate.

Marea Britanie a comandat 17 milioane de doze de jab Moderna, 100 de milioane de doze de Oxford-AstraZeneca și 40 de milioane de BioNTech / Pfizer. De asemenea, a comandat milioane de doze de vaccinuri care nu au fost încă aprobate de autoritatea de reglementare din Marea Britanie: GlaxoSmithKline / Sanofi Pasteur (60 de milioane de doze), Novavax (60 de milioane de doze), Janssen (30 de milioane de doze), Valneva (100 de milioane de doze), CureVac (50 de milioane de doze), potrivit news.sky.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel