Nivel de anticorpi scăzut la pacienții cu cancer, după prima doză de vaccin împotriva COVID

DCMedical Team |
Data publicării:
Cancer
Cancer

Bolnavii de cancer au anticorpi mai puțini după prima doză de vaccin împotriva COVID față de persoanele care nu suferă de cancer.

Cercetătorii britanici de la Institutul Francis Crick din Londra şi Universitatea King's College London susțin că pacienţii cu cancer dispun de o protecţie mai mică după prima doză de vaccin anti-COVID19 Pfizer/BioNTech decât cei care nu au cancer. Aceștia au descoperit că la trei săptămâni după prima doză de vaccin nivelul de anticorpi era de 39% în cazul pacienţilor cu tumori canceroase, iar în cazul pacienţilor cu leucemie, nivelul de anticorpi era de 13%.

Prin comparaţie, persoanele fără cancer au avut niveluri de anticorpi de 97% la trei săptămâni după prima doză de vaccin.

După cea de-a doua doză de vaccin, administrată la interval de trei săptămâni, nivelurile de anticorpi ale pacienţilor cu tumori canceroase au crescut la 95%. Cu toate acestea, în rândul celor care au fost nevoiţi să aştepte mai mult pentru a primi a doua doză, nu s-a observat nicio îmbunătăţire reală a protecţiei. La cinci săptămâni după prima doză, s-a constatat că nivelul anticorpilor este de 43% la pacienţii cu tumori canceroase, de 8% la cei cu leucemie şi de 100% la persoanele fără cancer. "Această dovadă a răspunsurilor la vaccin la pacienţii cu cancer sugerează că un decalaj de 12 săptămâni între dozele de vaccin Pfizer-BioNTech ar putea lăsa mulţi pacienţi cu cancer vulnerabili la forme grave de COVID-19", au afirmat cercetătorii.

Oficialii britanici din domeniul sănătăţii administrează în prezent populaţiei a doua doză de vaccin la un interval de până la 12 săptămâni după prima doză. Dr. Sheeba Irshad, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu, a cerut revizuirea urgentă a strategiei de vaccinare pentru grupurile vulnerabile. Studiul, care a implicat 205 participanţi, nu a fost evaluat de alţi oameni de ştiinţă în domeniu, însă este primul de acest gen realizat, au spus cercetătorii, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel