Peste 500 de milioane de persoane au primit o doză de vaccin anti-COVID în China

DCMedical Team |
Data publicării:
Vouchere pentru persoanele care se vaccinează
Vouchere pentru persoanele care se vaccinează

Peste 500 de milioane de chinezi au primit deja o doză de vaccin împotriva COVID.

Peste 500 de milioane de persoane au primit deja o doză de vaccin anti-COVID-19 în China, a anunţat luni Comisia Naţională de Sănătate din această ţară asiatică. În total, China a vaccinat deja 510 milioane de persoane şi are capacităţile necesare pentru a administra 20 de milioane de doze anti-COVID-19 într-o singură zi, a anunţat Comisia pe site-ul său. În urmă micilor focare semnalate în mai multe provincii în ultima lună, Beijingul şi-a dublat eforturile pentru a atinge ţinta vaccinării a 40 % din populaţie care numără 1.412 miliarde de persoane.

Autorităţile şi experţii chinezi au pus accentul pe necesitatea ca cetăţenii să se vaccineze împotriva COVID-19, chiar dacă ţara menţine un nivel scăzut de infectare iar mulţi sunt de părere că nu este nevoie să-şi facă vaccinul. În ultimele luni, autorităţile au răspuns la orice focar în mod expeditiv, cu carantine selective, restricţionarea a deplasărilor şi campanii de testare masivă. Totuşi, ritmul vaccinării s-a accelerat în ultimele trei luni după depistarea a două focare de coronavirus în provinciile Anhui (est) şi Liaoning (nord-est).

La 20 mai, de exemplu, Comisia a informat că într-o singură zi au fost administrate 17,1 milioane de doze de vaccin. În aprilie, responsabilul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Gao Fu, a asigurat că ţara speră să vaccineze între 70 % şi 80 % din populaţie, până la sfârşitul anului, sau jumătatea anului 2022 şi a atinge astfel imunitatea colectivă. Pentru aceasta este însă nevoie să fie vaccinate între 900.000 şi un un miliard de persoane. Deocamdată, autorităţile chineze au autorizat comercializarea a patru vaccinuri anti-COVID dezvoltate de companiile Sinopharm, Sinovac şi Cansino, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel