Peste 500 de milioane de persoane au primit o doză de vaccin anti-COVID în China

DCMedical Team / 24 mai 2021 / 19:23

Peste 500 de milioane de chinezi au primit deja o doză de vaccin împotriva COVID.

Peste 500 de milioane de persoane au primit deja o doză de vaccin anti-COVID-19 în China, a anunţat luni Comisia Naţională de Sănătate din această ţară asiatică. În total, China a vaccinat deja 510 milioane de persoane şi are capacităţile necesare pentru a administra 20 de milioane de doze anti-COVID-19 într-o singură zi, a anunţat Comisia pe site-ul său. În urmă micilor focare semnalate în mai multe provincii în ultima lună, Beijingul şi-a dublat eforturile pentru a atinge ţinta vaccinării a 40 % din populaţie care numără 1.412 miliarde de persoane.

Autorităţile şi experţii chinezi au pus accentul pe necesitatea ca cetăţenii să se vaccineze împotriva COVID-19, chiar dacă ţara menţine un nivel scăzut de infectare iar mulţi sunt de părere că nu este nevoie să-şi facă vaccinul. În ultimele luni, autorităţile au răspuns la orice focar în mod expeditiv, cu carantine selective, restricţionarea a deplasărilor şi campanii de testare masivă. Totuşi, ritmul vaccinării s-a accelerat în ultimele trei luni după depistarea a două focare de coronavirus în provinciile Anhui (est) şi Liaoning (nord-est).

La 20 mai, de exemplu, Comisia a informat că într-o singură zi au fost administrate 17,1 milioane de doze de vaccin. În aprilie, responsabilul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Gao Fu, a asigurat că ţara speră să vaccineze între 70 % şi 80 % din populaţie, până la sfârşitul anului, sau jumătatea anului 2022 şi a atinge astfel imunitatea colectivă. Pentru aceasta este însă nevoie să fie vaccinate între 900.000 şi un un miliard de persoane. Deocamdată, autorităţile chineze au autorizat comercializarea a patru vaccinuri anti-COVID dezvoltate de companiile Sinopharm, Sinovac şi Cansino, potrivit Agerpres.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy