Peste jumătate dintre americani sunt vaccinați cu o doză de vaccin împotriva COVID

DCMedical Team |
Data publicării:

Peste jumătate din totalul adulţilor din Statele Unite ale Americii a primit până duminică cel puţin o primă doză de vaccin împotriva infecției COVID.

De la începerea vaccinării în SUA în urmă cu patru luni, 50.4% din adulţi, aproximativ 130 de milioane de persoane, au beneficiat de injectarea a cel puţin unei doze de vaccin, conform datelor oferite de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Conform sursei citate, aproape o treime din adulţi au fost vaccinaţi şi cu a doua doză.

În ceea ce priveşte grupul cu risc crescut al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, 81% dintre aceştia au primit o primă doză şi aproximativ două treimi sunt complet vaccinaţi. În medie, peste 3 milioane de vaccinuri sunt administrate zilnic, potrivit informaţiilor furnizate de Casa Albă. În total, aproape 210 milioane de doze au fost administrate în SUA, ţară cu o populaţie de 330 de milioane de locuitori.

O asistentă medicală a fost prima persoană vaccinată la New York, pe 14 decembrie 2020. SUA utilizează în mare parte vaccinurile Moderna şi Pfizer. Recent au suspendat temporar administrarea vaccinului Johnson & Johnson după înregistrarea a şase cazuri de tromboză venoasă cerebrală. Vaccinul Johnson & Johnson necesită injectarea unei singure doze, în timp ce pentru restul sunt necesare două doze, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel