Petiție online pentru legea vaccinării. Câți au semnat-o

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

O petiție care militează pentru legea vaccinării circulă în mediul online și va ajunge la toate partidele politice, dar și la Ministerul Sănătății.

Legea vaccinării. Pe campaniamea.declic.ro este o petiție online semnată de circa 4.600 de oameni care solicită adoptarea legii vaccinării.

Acesta este adresată, în ordinea amintită de cei care au scris petiția, următoarelor instituții: "Camera Deputaților, Ministerul Sănătății, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Uniunea Salvați România, Alianța Liberalilor și Democraților, Partidul Pro România".

Conținutul petiției:

"Votați Legea Vaccinării pentru protejarea sănătății românilor

Votați Legea Vaccinării fără amânare!

În mai 2017 Ministerul Sănătății punea în dezbatere publică o Lege a Vaccinării.
Datorită lobby-ului și minciunilor antivacciniste, legea a fost blocată în Camera Deputaților și nu a fost votată.
Câtă vreme legea a lipsit, 64 de copii au murit, alte câteva zeci de mii s-au îmbolnavit și Ministerul Sănătății a avut din nou sincope de aprovizionare cu vaccinuri.

Suntem cea mai bolnavă țară din Europa, exportăm boli criminale, românii sunt marcați peste tot ca o populație la risc în lipsa unei legislații adecvate în România.

Recent s-a anunțat că Legea Vaccinarii va fi supusă la vot în regim de urgență.
Cerem tuturor partidelor politice din Parlament să o voteze fără să mai iroseasca timpul și viețile fragile ale copiilor.
Toate partidele și toți liderii relevanți ai acestora au susținut deja legea, după cum a demonstrat comunicatul de presă de la Coaliția România Sănătoasă ce va fi atașat acestei petiții.

Ignorarea științei, a sutelor de ani de experiență și tuturor recomandărilor medicale din lume nu poate fi făcută fără consecințe.
Așa cum condusul fără carnet are consecințe, așa cum condusul în stare de ebrietate are consecințe, așa cum neplata taxelor are consecințe, vulnerabilizarea unor copii nevinovați în fața unor boli criminale nu poate să rămână o simplă decizie fără consecințe.
Cerem partidelor politice din Parlament să ia decizii în interesul populației, votând în unanimitate Legea Vaccinării, într-o formă care să conțină consecințe reale pentru decizia de a nu vaccina copii.

De ce este important?
În primul rând, vaccinarea salvează vieți. Într-o țară în care vaccinarea este opțională și propaganda antivaccinare curge continuu, vor muri copii din cauze preventibile. În fiecare săptămână.
Obligativitatea vaccinării protejează copii de deciziile iraționale ale părinților. De asemenea protejează copiii și adulții vulnerabili de riscul reprezentat de cei nevaccinați admiși fără restricții în locuri publice.

Apoi, Legea Vaccinării este esențială din multiple motive.

1. Aduce predictibilitate și funcționalitate programului național de vaccinare prin:
a. Contracte de lungă durată și comenzi de vaccinuri pe termen lung
b. Livrarea vaccinurilor de către Direcțiile de Sănătate Publică în cabinetul medicilor
c. Educarea medicilor și înregistrarea obligatorie a tuturor medicilor vaccinatori în sistemul național de vaccinare.
2. Obligă Ministerul Sănătății și partenerii acestuia la campanii concrete de informare despre vaccinare.
3. Creează structuri de informare a părinților ezitanți cu privire la vaccinare
4. Clarifică rolul fiecărui profesionist în activitatea de vaccinare, precum și obligațiile și responsabilitatea părinților.
5. Creează multiple oportunități pentru recuperarea vaccinării și conform estimărilor specialiștilor, va crește acoperirea vaccinală la nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.
6. Aduce România la nivelul statelor cu legi corecte privind vaccinarea precum Franța, Italia, Germania, Australia, statul american California, statul american New York, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Croația, Cehia, Polonia, Letonia, Slovacia, Slovenia,

Cum va fi înmânată

În persoană, tipărite, fiecărui partid".

Petiția o găsiți – AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel