Director din Ministerul Sănătății: dascălii să verifice elevii dacă au simptome de gripă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Amalia Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri că atunci când profesorii constată că elevii prezintă simptome de gripă, ar trebui să le cheme părinţii ca să-i ia acasă.

Ministerul Sănătății, gripă. "Teoretic, este atribuţia medicului şcolar şi a asistentei din cabinetul medical şcolar de a face triajul copiilor în fiecare dimineaţă şi, în special în această perioadă, profesorii ar trebui să vadă dacă la primele ore copiii manifestă simptome de gripă sau alte afecţiuni şi ar trebui să cheme părinţii pentru a-şi lua copiii acasă. Înţeleg că sunt nelămuriri... Profesorii nu se simt foarte confortabil de a lua ei această decizie. În urma colaborării cu Ministerul Educaţiei, vom vedea exact cum se va face de acum încolo", a explicat Analia Șerban, director în Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres.

Aceasta Şerban a menţionat că a fost redactat un draft de protocol cu privire la o mai bună monitorizare a stării de sănătate a copiilor în unităţile de învăţământ. "Acest protocol conţine, de fapt, o întărire a colaborării între direcţiile de sănătate publică şi inspectoratele şcolare judeţene, astfel încât atunci când există creşteri ale numărului de cazuri de gripă într-o şcoală, să se poată lua decizii punctuale, în funcţie de evoluţie", a afirmat Şerban la sediul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acesteia, o unitate de învăţământ nu poate fi închisă în totalitate dacă sunt trei cazuri de gripă. "Dacă sunt trei cazuri, nu trebuie să se închidă şcoala în întregime, eventual pot fi trimişi acasă doar copiii bolnavi sau se pot suspenda cursurile unei clase, două clase, nu a întregii şcoli", a arătat directorul. Şerban adăugat că au fost demarate deja discuţiile pentru contractul de anul acesta pentru vaccinul antigripal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel