Pfizer face teste pentru un medicament antiviral împotriva COVID

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Compania farma Pfizer face teste pentru un medicament antiviral împotriva COVID. Acesta s-ar putea administra oral și ar putea fi prescris la primele semne de infectare.

Pfizer a început testele clinice pentru un medicament antiviral împotriva COVID-19, administrat pe cale orală şi care ar putea fi prescris pacienţilor la primele semne de infectare, relatează marţi Reuters. În experimentele de laborator, medicamentul a avut o acţiune puternică împotriva virusului SARS-CoV-2.

Medicamentul testat, denumit PF-07321332, este un inhibitor de protează care previne replicarea virusului în celule. Administraţi singuri sau în combinaţie cu alte antivirale, inhibitorii de protează s-au dovedit eficienţi în tratarea afecţiunilor provocate de alţi viruşi, cum ar fi HIV sau hepatita cu virus C, susțin oficiali Pfizer. Ea consideră că această clasă de molecule poate oferi tratamente anti-COVID-19 bine tolerate, întrucât actualele tratamente care funcţionează pe aceleaşi principii nu au stârnit temeri privind siguranţa.

Compania Pfizer studiază de asemenea un antiviral administrat intravenos în teste clinice preliminare pe pacienţi COVID-19 spitalizaţi. Cele două tratamente studiate, cel oral şi cel intravenos, ''pot crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuşi survine'', spune Mikael Dolsten, Chief Medical Officer la Pfizer.

Medicamentul candidat al Pfizer se află în urma a două tratamente antivirale aflate în prezent în studii clinice de etapă intermediară, primul fiind dezvoltat de Merck & Co împreună cu Ridgeback Bio, iar celălalt de Roche Holding şi Atea Pharmaceuticals. Singurul tratament anti-COVID-19 aprobat în SUA de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) este remdesivirul, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel