Pierderea în greutate reduce riscul de cancer de sân. Studiu

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sâni
Sâni

Un studiu publicat luni în revista americană de specialitate Cancer arată că pierderea în greutate a fost legată de un risc mai mic de a dezvolta cancer de sân invaziv pentru femeile aflate în postmenopauză, notează agenția chineză de presă Xinhua.

Un studiu publicat luni în revista americană Cancer a arătat că pierderea în greutate a fost legată de un risc mai mic de a dezvolta cancer de sân invaziv pentru femeile aflate în postmenopauză.

Peste 61.000 de femei urmărite mai mult de 11 ani

Și anterior obezitatea a fost puternic legată de riscul de cancer la sân, însă studiile respective, care a examinat dacă pierderea în greutate ar putea reduce riscul femeilor în postmenopauză au avut rezultate mixte.

De data aceasta, cercetătorii de la Centrul Medical Național de la City of Hope, California, au analizat datele despre 61.335 de femei care nu au avut cancer de sân înainte. Greutatea corporală a femeii, înălțimea și indicele de masă corporală (IMC) au fost evaluate la începutul studiului și, din nou, trei ani mai târziu, notează agenția chineză de presă Xinhua.

E suficient să slăbești 5%

În timpul unei urmăriri medii de 11,4 ani, au fost raportate 3.061 de cazuri noi de cancer mamar invaziv. Acesta a arătat că femeile care au avut o pierdere în greutate de 5% din greutatea corporală sau mai mult au avut un risc de cancer de sân cu 12% mai scăzut comparativ cu femeile care au avut greutate stabilă.

De asemenea, creșterea în greutate de 5% sau mai mult nu a fost asociată cu riscul de cancer mamar, dar a fost asociată cu o incidență de cancer de sân triplu-negativ de 54%, un tip de cancer de sân greu de tratat.

Studiul nostru arată ca reducerea moderata pe termen scurt a greutății a fost asociată cu o reducere semnificativă statistic a riscului de cancer de sân pentru femeile aflate în postmenopauză", a declarat Rowan Chlebowski, autor al studiului, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel