Pistruii, semn al unui cancer în stadiul 4. Au fost tratați ca o eczemă timp de 4 ani. Apoi au început să sângereze și să crească

Monika Baciu |
Data publicării:
pistruii - FOTO: Freepik
pistruii - FOTO: Freepik

Pistruii de pe fața unei mame a trei copii s-au dovedit a fi un cancer în stadiul 4.

Pistruii de pe fața unei femei au fost semnului unui cancer în stadiul 4. O mamă de 57 de ani, căreia i s-a spus că ”pistruiul” era o eczemă, descoperă că pata era de fapt un cancer în stadiul patru.

O mamă a trei copii a declarat că medicii i-au tratat inițial pistruiul canceros ca fiind eczemă. La ani de zile după ce a observat pentru prima dată pistruiul de pe față, o biopsie a dezvăluit un cancer în stadiul patru. 

Kay Wootten, din Romford, Londra, susține că medicii au atribuit inițial semnul ca fiind o eczemă. Acesta i-a apărut pe față în anul 2018. 

Vezi și: Cele 6 exerciții de respirație pentru astm sever. Cum îți pot îmbunătăți sistemul respirator și calitatea vieții

Cancer, tratat cu creme hidratante

Femeii în vârstă de 57 de ani i-au fost prescrise steroizi și creme hidratante pentru a trata afecțiunea despre care se credea că este o afecțiune a pielii - înainte ca o biopsie efectuată în iunie 2022 să dezvăluie cancerul.

În urma examinării, asistentei medicale pensionate și mamă a trei copii i s-a spus că are melanom avansat. Ea a urmat acum 12 luni de chimioterapie și a trebuit să fie supusă unei intervenții chirurgicale pentru a împiedica boala să se răspândească și mai mult.

”Toate acestea ar fi putut fi prevenite dacă m-ar fi ascultat când a început să se schimbe. Întreaga mea viață s-a schimbat complet - încerc să glumesc, dar mă doboară cu adevărat”, a spus femeia, potrivit Daily Mail.

Kay a spus că a observat pentru prima dată semnul de pe fața ei în august 2018. Simptomele ei s-au înrăutățit și pistruiul a început să crească, să o mănânce și să sângereze.

Vezi și: Cocktail-ul care inversează îmbătrânirea. Primele rezultate se văd în 4 zile

Dar ea susține că medicii au continuat să insiste că este vorba de eczemă.

În 2021, i s-au prescris steroizi și creme hidratante pe care le-a folosit fără niciun rezultat, înainte de a pune în cele din urmă piciorul în prag în 2022, când a insistat să fie trimisă la un dermatolog.

”Prima operație pe care am suferit-o a fost pentru a îndepărta tumora primară, dar apoi au realizat că marginile din jurul tumorii nu erau clare și că încă mai existau celule canceroase. Mi-au fost îndepărtate mai multe, iar marginile tot nu erau clare - mi s-au făcut patru ridicări de pomeți în fața și sub ureche și mi s-a îndepărtat și un ganglion limfatic.

De asemenea, mi s-a îndepărtat tiroida, deoarece era pozitivă la melanom”, a mai mărturisit femeia.

Vezi și: La ce să fii atent când mergi la înot. ISU Sibiu: Poate face diferența între viață și moarte

Cum arată alunițele canceroase

Cu cât mai multe alunițe are o persoană, cu atât mai mare este riscul de a dezvolta melanom. Următoarele îndrumări ABCDE pot ajuta oamenii să identifice alunițele care ar putea avea nevoie să fie examinate de un medic.

Asimetrie. Fiți atenți la alunițele cu o formă neregulată.

Marginile. Verificați dacă există margini zimțate.

Schimbarea culorii. Dacă o aluniță își schimbă culoarea sau este de culoare diferită într-o parte față de alta, solicitați sfatul medicului.

Diametrul. Orice creștere a dimensiunii trebuie verificată, dar trebuie să fiți foarte atenți la alunițele care depășesc 6 mm în diametru.

Elevație. Secțiunea E este în general clasificată ca ”elevație”; vă avertizează să fiți atenți la alunițele care sunt ridicate de la suprafață, în special dacă aceasta este neregulată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel